Cotyar Adil: Medya Kürdistan Bölgesi'nin kazanımlarını korumak için çabalamalı

Cotyar Adil: Medya Kürdistan Bölgesi'nin kazanımlarını korumak için çabalamalı

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil gündeme ilişkin bugün düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Mesrur Barzani’nin her daim basın ve medyanın özgürlüğünü desteklediğini ancak medya kuruluşlarının da Kürdistan halkı ve hükümetinin kazanmlarının korunmasında çaba içerisinde olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil basın toplantısında, Başbakan Mesrur Barzani’nin her daim basın özgürlüğünü savunduğunu, medyanın da Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkının kazanımlarının korunması için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformlara ilişkin ise  Cotyar Adil, hükümetin reform ve yeniden yapılanma planı çerçevesinde Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformların devam ettiğini hükümetin bu konuda kararlı olduğunu sözlerine ekledi.  

Açıklamasının devamında Cotyar Adil, bu konuda Koalisyon Güçleri’ne özellikle Almanya’nın Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformların başarısında hükümete verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Cotyar Adil, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Peşmerge Bakanlığı’nda Enfermasyon ve Medya Ofisi’nin kurduğunu bunun da önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.  

Cotyar Adil Peşmerge Güçleri’nin ve ulusal güvenliği tehlikeye atacak bazı video çekimleri ile haberlere dikkat edilmesi gerektiğini, bazı çekimlerin Peşmerge’nin can güvenliğini tehlikeye atacak tarzda, düşmanın bilgi ulaşmasına neden olduğunu bu konuda bazı tedbirlerin alındığını kaydetti.  

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü, medyanın savaş ve barış zamanlarında rollerinin farklı olduğuna dikkat çekti ve Peşmerge Bakanlığı Ulusal Duyarlılık Enfermasyon ve Medya Ofisi’ne bu konuda attığı adımlardan ötürü teşekkür etti.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.