Çin, Tayvan'ı 53 savaş uçağı ve 8 gemi ile kuşattı!

Çin, Tayvan'ı 53 savaş uçağı ve 8 gemi ile kuşattı!

.

A+A-

Çin yönetiminin Tayvan'a yönelik kuşatma hareketi sürerken, Çin'in yeniden adayı savaş uçakları ve gemilerle çevrelediği vurgulandı. Açıklamada bulunan Tayvan Savunma Bakanlığı, gün içinde Çin'e ait 53 savaş uçağı ve 8 savaş gemisinin Ada çevresinde görüldüğünü duyurdu.

Tayvan Savunma Bakanlığı açıklamasında, Çin'e ait 53 savaş uçağı ve 8 geminin Ada çevresinde görüldüğü, uçaklardan 23'ünün Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı varsayılan hava ve deniz hattının doğusuna ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi" (ADIZ) ilan ettiği yerin güneybatı bölümüne uçtuğunu bildirdi.

Çin'in adayı kuşatma halinde olduğu vurgulanan bakanlık açıklamasında, Çin'e ait hava ve deniz araçlarının, elektronik takip araçları, devriye uçakları, gemiler ve yer füze sistemleriyle izlendiği belirtildi.

Çin'in, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin geçen ay başındaki ziyaretinin ardından Tayvan çevresindeki askeri devriye faaliyetlerini ve Tayvan Boğazı'nı ayıran itibari "orta çizgi"yi geçtiği uçuşları arttırdığı gözleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.