CHP’nin kritik MYK’si sona erdi: Kılıçdaroğlu istifaları kabul etti

CHP’nin kritik MYK’si sona erdi: Kılıçdaroğlu istifaları kabul etti

.

A+A-

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği CHP’de kritik MYK yaklaşık beş saat sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mevcut A takımıyla son kez gerçekleştirdiği toplantıda seçim sonuçları masaya yatırıldı.

28 Mayıs’ın ardından istifasını sunmayı teklif eden MYK üyelerinin bu talebini Kılıçdaroğlu kabul etmemişti. Edinilen bilgiye göre CHP’nin beş saate yakın süren toplantısında tüm MYK üyeleri istifasını sözlü olarak sundu. Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin istifalarını kabul etti.

YENİ MYK’NİN İLANI PAZARI BULABİLİR

CHP Genel Başkan Yardımcılarından Feti Açıkel toplantıda seçimlerin siyasi sonuçlarına dair sunum yaparken Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik de seçimlerin teknik sonuçlarına dair MYK’ya bilgi verdi.

CHP’li kurmayların aktarımına göre yeni MYK, cumartesi günü yapılacak Parti Meclisi toplantısının sonrasında şekillenecek. Yeni MYK’nin ilanının pazar gününü bulması beklendiğini ifade eden kurmaylar MYK’nin yarısının değişeceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU: SEÇİMLERİN AHLAKİ MEŞRUİYETİ YOKTUR

Tüm MYK üyeleri toplantıda seçim dönemini değerlendirdi ve bölgelerinde yaşananları aktardı.

Seçim kampanyası döneminde iktidar kanadının propagandasını eleştiren Kılıçdaroğlu’nun, “Seçimlerin yasal meşrutiyeti vardır ama ahlaki meşrutiyet yoktur” yorumunu yaptığı öğrenildi.

KURULTAY SÜRECİ BAŞLAYACAK

CHP’de MYK’nin gündemlerinden biri de partinin yapılması beklenen olağan kurultayıydı. Yeni MYK’nin belirlenmesiyle kurultay sürecini başlayacağını ifade eden CHP’li kurmaylar kurultayın olağan gerçekleşeceğini söyledi.

İL VE İLÇE BAŞKANLARI DEĞİŞECEK

CHP’li kurmaylar toplantı sırasında, "Hiçbir şey olmamış gibi davranmak olmaz" diyerek partide değişim yaşanması gerektiğini ifade etti. Değişim yorumlarının yapıldığı MYK’de yeni bir kadro oluşturulması talep edilirken parti meclisi, il ve ilçe başkanlarının değiştirilmesi ve değerlendirilmesi kararı alındı.

SONUÇLAR VERİYE DAYALI ARAŞTIRILACAK

CHP’li kurmayların aktarımına göre parti seçim sonuçlarını bölge bölge inceleme kararı aldı. Parti 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta ortaya çıkan sonuçları veriye dayalı araştıracak.

MYK KİMLERDEN OLUŞUYORDU?

-Ahmet Akın
-Ali Öztunç
-Bülent Kuşoğlu
-Bülent Tezcan
-Devrim Barış Çelik
-Faik Öztrak
-Fethi Açıkel
-Gamze Akkuş İlgezdi
-Gökçe Gökçen
-Gülizar Biçer Karaca
-Lale Karabıyık
-Muharrem Erkek
-Oğuz Kaan Salıcı
-Selin Sayek Böke
-Seyit Torun
-Veli Ağbaba
-Yüksel Taşkın

BÖKE: MÜCADELEYİ PARTİ MECLİSİ ÜYESİ OLARAK SÜRDÜRECEĞİM

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Yeni MYK’de yer almayacağının mesajını veren Böke, "Yeni oluşacak Merkez Yönetim Kurulu’nda bir görev almamakla birlikte Sayın Genel Başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin emekçileriyle, eşit ve özgür bir Türkiye için verdiğimiz mücadeleyi Parti Meclisi üyesi olarak sürdüreceğim” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde demokrasiye ve adalete güçlü bir şekilde sarılmaktan asla vazgeçmeyen on milyonlar olduğu sürece mücadele ve umut hiç bitmeyecek. Kuşkusuz bu mücadele ve umudun sürükleyicisi 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde olduğu gibi bugün de kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bu çetin mücadelede on milyonların umutlarına ses ve güç olmuş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, partimizin emektar örgütüne, belediye başkanlarımıza, değerli yol arkadaşlarımıza ve bizleri bu zorlu mücadele sürecinde hiç yalnız bırakmamış tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek...”

KILIÇDAROĞLU KAFTANCIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Kılıçdaroğlu kritik MYK toplantısı öncesinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. CHP Genel Merkezi’ndeki görüşme bir saate yakın sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.