CHP'li vekillerden Demirtaş paylaşımları

CHP'li vekillerden Demirtaş paylaşımları

Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP’nin İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Sezgin Tanrıkulu, Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini belirttiler.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) vekiller yaptıkları sosyal medya paylaşımlarıyla Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini ifade ettiler.

CHP'li vekillerin paylaşımları şöyle:

Barış Yarkadaş: "Cumhurbaşkanı adayları belli oldu. Adaylar alanlara çıkacak ve oy isteyecek. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş ise hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutuluyor. Bu yüzden propaganda yapabilme imkanı yok. Bu ayıba ve haksızlığa son verilmeli, Demirtaş derhal tahliye edilmelidir."

Eren Erdem: "HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın mahkemede kesilmiş cezası ve hükmü yok. Ve halen tutuklu. Bir adayın, hem de tüm yükümlülükleri tamamlayıp Cumhurun başına aday olmuş bir siyasetçinin tutukluluğu, seçim adaletine gölge düşürecektir. Serbest kalmalıdır."

Sezgin Tanrıkulu: "HDP tarafından resmen Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Selahattin Demirtaş’ın halen milletvekilidir ve kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı bulunmamaktadır.Tutuklu olması haksız,hukuka ve seçimlerin eşit koşullarda yapılması ilkesine aykırıdır. S.Demirtaş derhal tahliye edilmelidir."

Halen HDP İstanbul Milletvekili olan Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016'dan bu yana, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.