Çavuşoğlu'na Arap Birliği'nden Afrin eleştirisi

Çavuşoğlu'na Arap Birliği'nden Afrin eleştirisi

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesini istedi. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu karşılık verdi.

A+A-

54.Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nda Ortadoğu konularının ele alındığı oturumda konuşan Arap Birliği Genel Sekrateri Ahmed Ebu Gayt,

“Her zaman Türkiye'nin davranışlarını anlamaya çalışıyorum. Türk arkadaşlarıma, kardeşlerime, meslektaşlarıma, arkadaşlarıma sesleniyorum; sınırınızın güneyindeki bir Arap ülkesine müdahale ettiğinizin bilincinde olmalısınız. Bu şekilde eyleme geçmeden önce ilkelerinizi ortaya koymanız beklenir.” ifadelerini kullandı. 

Ahmed Ebu Gayt “Sınırınızın güneyindeki bir Arap ülkesine müdahale ettiğinizin bilincinde olmalısınız. Bu şekilde eyleme geçmeden önce ilkelerinizi ortaya koymanız beklenir” dedi.

Türkiye ile ilgili söylemleri üzerine Ahmed Ebu Gayt ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında tartışma çıktı.

Bakan Çavuşoğlu konuşma sırası tekrar kendisine geldiğinde Ebu Gayt’ın sözlerine, “Siz sisteminizden bahsediyorsunuz. Sisteminiz bir üye ülkenizin liderinin yarım milyon insanı öldürmesini, kimyasal silah kullanmasını da önleyecek kadar güçlü olabilse keşke” şeklinde tepki gösterdi. 

Suriye'de uluslararası hukuk zemininde hareket ettiklerini iddia eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullandığını ve 'terör örgütler'iyle mücadele için orada olduğunu söyledi. 

Arap Birliği Sözcüsü Mehmud Afife ise, Çavuşoğlu’nun Ahmed Ebu Gayt’e yönelik eleştirilerini yeni Osmancılık hayali olarak belirti, Filistin’e ilişkin yaklaşımlarını da şov olarak yorumladı.

 
 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.