Çavuşoğlu: Askerlerimiz Menbiç içine de girecek

Çavuşoğlu: Askerlerimiz Menbiç içine de girecek

Çavuşoğlu, TSK'nin Menbic'in içinde de görev yapacağını belirtti. Çavuşoğlu, "Askerlerimiz, Fırat Kalkanı bölgesiyle Menbiç bölgesi arasına bizim askerlerimiz girmeye, devriye gezmeye başladılar ve Menbiç içine de girecekler aşama aşama" dedi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TSK’nin Menbic’in içine de gireceğini söyledi. Çavuşoğlu, “Şimdi Fırat Kalkanı bölgesiyle Menbiç bölgesi arasına askerlerimiz girmeye, devriye gezmeye başladılar ve Menbiç içine de girecekler aşama aşama. Bu süreçte ayrıca YPG’liler Menbiç’ten çıkartılacak” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Manavgat ilçesinde muhtarlarla yapacağı toplantı öncesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gazetecilere açıklama yaptı.

Menbic konusunda ABD ile anlaşma sağlandığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Washington’daki görüşmeden sonra, 4 Haziran’dan sonra askerlerimiz Türkiye’de, Almanya’da değişik yerlerde bir araya geldiler, planlamaları yaptılar ve şimdi Fırat Kalkanı bölgesiyle Menbiç bölgesi arasına bizim askerlerimiz girmeye, devriye gezmeye başladılar ve Menbiç içine de girecekler aşama aşama” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.