"Burhan Kuzu’yu Kınıyor ve Şeyh Said’ten Özür Dilemeye Çağırıyoruz"

"Burhan Kuzu’yu Kınıyor ve Şeyh Said’ten Özür Dilemeye Çağırıyoruz"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu Twitter hesabında şu paylaşımı yapmış:‘’Lozan Görüşmeleri başladı, Musul meselesinin görüşüldüğü İstanbul Konferansında Doğuda Şeyh Sait isyanı çıkaran alçaklar bugün aynı alçaklar’’.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu Twitter hesabında şu paylaşımı yapmış:

‘’Lozan Görüşmeleri başladı, Musul meselesinin görüşüldüğü İstanbul Konferansında Doğuda Şeyh Sait isyanı çıkaran alçaklar bugün aynı alçaklar’’.

Öncelikle, Dersim isyanı konusunda Türk Devleti adına Kürtlerden özür dileyen Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendi danışmanı olan Burhan Kuzu’nun  bu açıklamasından dolayı  kınanmasını talep ediyoruz.

Irkçı, şoven, katliamcı siyaset ve anlayışın sahipleri, ne dün Kürdistan halkının özgürlük mücadelesini durdurabildiler, ne de bundan sonra durdurabilirler.

Kürdistan halkının   özgürlük mücadelesini sivil, siyasal, demokratik yol ve araçlarla yürütmeyi prensip edinen parti ve hareketler olarak; halkımızın dini, milli  ve manevi lideri Şeyh Said’e yönelik bu insanlık dışı açıklamalarından dolayı Burhan Kuzu’yu kınıyor, Kürt halkından ve Şeyh Said’yen özür dilemeye çağırıyoruz.

19.12.2016

AZADİ HAREKETİ, PAK, PAKURD, PDK BAKUR, PSK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.