Bugün Şengal jenosidinde katledilen 104 kurbanın cenazesi gönderilecek

Bugün Şengal jenosidinde katledilen 104 kurbanın cenazesi gönderilecek

.

A+A-

 Koço köyü katliamından kurtulmuş kurbanlardan Kiçî Emê yaptığı açıklamada, Şengal’e bağlı Koço köyünde IŞİD’in gerçekleştirdiği toplu katliam kurbanlarından 104 kişinin cenazesinin bugün Koço köyüne getirileceğini ve dini törenle cenazelerin kaldırılacağını belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Kiçî Emê şu bilgileri verdi: “Şengal’e bağlı Koço köyü kurbanlarından 104 kişinin cenazeleri bugün itibariyle köye getirilecek ve 06.02.2021 itibariyle bütün cenazeler dini merasim eşliğinde kaldırılacaklar.”

Kiçî Emê açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Koço köyünde bu katliamda hayatını kaybedenler için yeni ve özel bir mezarlık alanı belirledik. Bu mezarlıkta katliam nedeniyle hayatını kaybetmiş 517 cenaze için yer hazırladık. Şu ana kadar sadece 104 kurbanın kimlik bilgileri tespit edilebildi.”

Şengal’de şu ana kadar toplamda 80 toplu mezar bulundu. Bu toplu mezarlardan şu ana kadar sadece 20’si açıldı ve 350’den fazla cenazeye ulaşıldı. Toplu mezarlardan çıkartılan ve adli tıpa kaldırılan bu cenazelerden şimdiye kadar sadece 104 kişinin kimlik bilgileri tespit edilebildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.