Bu kez Kürtçe tiyatro oyununu iptal edildi

Bu kez Kürtçe tiyatro oyununu iptal edildi

.

A+A-

Organizasyon yetkilisi, Belediye'nin kendilerine yanlışlıkla salon tahsis edildiğini söylediğini aktardı.

AKP’li Çayırova Belediyesi, Amed Şehir Tiyatrosu’nun “Don Kixot” oyununun gösterimini iptal etti.

Organizasyon şirketi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayarak, Çayırova Belediyesi ile yaptıkları sözleşmeyi paylaştı ve oyunun iptal edildiği bilgisini verdi:

“Kocaeli’de 28 Mayıs tarihinde Amed Şehir Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Don kîxot” oyunu için salon sözleşmesi yapımış olmasına rağmen Çayırova belediyesi’nce tarafımıza salonunu başkabir organizasyona tahsis edildiği bilgisi verilmiştir.”

13 Mayıs günü saat 22.30’da mesai saatleri dışında kendilerine bu bilginin verildiğini söyleyen organizasyon şirketi, bu durumun Kürt kültür ve sanatına yönelik olduğunu ifade etti: “13 Mayıs akşamı, 22.30'da, mesai saatleri dışında, telefonla tarafımıza aktarılan bu bilgi yaptığımız sözleşmeyi ihlal eden bir tutumdur. Kocaeli ilinde Don Kîxot oyunu ve Aynur Doğan konseri için verilen bu kararlar Kürt kültür ve sanatına dönük kabul edilemez bir yaklaşımdır.”

 

Organizasyon şirketi yetkililerinden Yasin Güngör'ün bianete verdiği bilgiye göre, Aynur Doğan’ın Derince Belediyesi tarafından konserin iptal edildiğinin bildirilmesiyle aynı saatlerdi kendilerini arayan belediye yetkilileri salonun kendilerine yanlışlıkla tahsis edildiğini kaydetti.

Bu duruma karşı dava açacak olan Tiyatro grubu, ayrıca bir basın açıklaması ile kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışacak.

Derince Belediyesi de Aynur Doğan konserini iptal etti

Dün de yine Kocaeli’ne bağlı AKP’li Derince Belediyesi, 20 Mayıs Günü yapılacak olan Aynur Doğan konserini iptal etmişti. Belediye sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Aynur Doğan’ın ismini vermeden konserin “inceleme sonucunda” iptal edildiği belirtti.  Açıklamada “İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” denildi.

Sosyal medya üzerinden bu karara tapki gösterilmesi üzerine, Derince Belediyesi yine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ikinci bir açıklamada, "Etkinlik öncesi yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmayarak, resmi işlemlerin yapılmaması ve bu süreçte uygun olmayan şekilde bilet satışı gerçekleştiğinden dolayı iptal edilmiştir" iddiasında bulundu.

Bianet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.