BM’den Şêx Maqsut raporu

BM’den Şêx Maqsut raporu

Birleşmiş Milletler (BM) Halep’te Kürtlerin yaşadığı Şex Meqsud mahallesine dair bir rapor yayımladı. Raporda, Şex Meqsud’ta yaklaşık 65 bin kişinin acil yardıma ihtiyacı olduğu belirtildi.

A+A-

Suriye iç savaşının başlamasından bu yana BM ekiplerinin ilk defa Şex Meqsud mahallesine girebildiğine dikkat çekilerek, acil yardıma ihtiyaç duyanların büyük çoğunluğunun çocuk ve kadınlardan oluştuğu vurgulandı.

 

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA) Suriye Kızılayı’nın yardımıyla gezici doktorlardan 2 ekibin mahalleye gönderileceğine değinen raporda, bu ekibin mahalle sakinlerine sağlık hizmetleri vereceği açıklandı.

 

Raporda Şex Meqsud’a yardımın önemine değinilerek mahalleye giren yolların tümünün çok kötü olduğu, mahallede elektrik olmadığını ve her 50 kişiye bir hastane odasının düştüğü dile getirildi.

 

Suriye uzun süre Suriyeli muhaliflerin elinde bulunan Halep’in geçtiğimiz yıl rejim güçlerince ele geçirildiği sıralarda PYD’nin silahlı gücü YPG de Şex Meqsud mahallesinin kontrolünü ele geçirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.