BM'den Rusya'ya tepki: Muhalifleri serbest bırakın!

BM'den Rusya'ya tepki: Muhalifleri serbest bırakın!

.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Rusya'da mahkemenin Navalny’ye hapis cezası vermesinin ardından düzenlenen protesto gösterilerinde gözaltına alınan muhaliflere ilişkin açıklama yayımladı.

Rusya'da mahkemenin Rus muhalif Aleksey Navalny’ye hapis cezası vermesinin ardından düzenlenen protesto gösterilerinde gözaltına alınan ilişkin çağrıda bulunan BM, muhaliflerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Gösterilerle ilgili yazılı açıklamada bulunan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Sözcüsü Ravina Shamdasani, "Rus muhalefet figürü Aleksey Navalny'nin dün Moskova'da bir mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırılması bizi derinden korkutuyor" ifadesini kullandı.

Sözcü Shamdasani, Navalny’ye geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasının, adli kontrol şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle normal hapis cezasına çevrildiğini hatırlatarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 2017'de oy birliğiyle bu kararı "keyfi, haksız ve açıkça mantıksız" bulduğunu belirtti.

Ayrıca Sözcü açıklamasının devamında, Rus muhalif Navalny’ye hapis kararından sonra muhaliflerin sokağa çıktığını ve dün gözaltına alınanların sayısının 1400'e kadar çıktığına dair haberler olduğunu dile getirerek, "Rusya'daki yetkilileri, barışçıl toplanma ve ifade özgürlüğü haklarını kullandıkları için dün ve son birkaç haftadır ülke çapında düzenlenen protestolarda gözaltına alınanların tamamını derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz" sözlerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.