BM’den İran’a Panahi çağrısı: İdam kararını durdurun

BM’den İran’a Panahi çağrısı: İdam kararını durdurun

Birleşmiş Milletler Yargısız İnfaz Özel Raportörü Callamard, Sağlık Hakkı Özel Raportörü Püras ve İşkence Özel Raportörü Melzer İran’da tutuklu bulunan Kürt siyasi aktivist Ramin Panahi ile ilgili idam kararının derhal durdurulması çağrısında bulundu.

A+A-

İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanan 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin mahkeme kararı ile idam edilmesine karar verilmiş, tepkiler üzerine idam kararının geçici olarak durdurulduğu açıklanmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız İnfaz Özel Raportörü Agnes Callamard, Sağlık Hakkı Özel Raportörü Dainius Püras ve İşkence Özel Raportörü Nils Melzer, Panahi ile ilgili açıklamada bulundu.

MA’nın haberine göre BM Raportörleri, açıklamada, Panahi ile ilgili idam kararının 3 Mayıs tarihinde uygulanmak istendiğini ama İran Yüksek Mahkemesi’nin bunu ertelediğini hatırlattı.

Cezaevinde işkence

Panahi’nin adil bir biçimde yargılanmadığını, tıbbi bakıma erişiminin engellendiğini ve cezaevinde işkenceye maruz kaldığını belirten raportörler, Panahi hakkında suçlamaların uluslararası standartlara uymadığını söyledi.

Raportörler, davanın ele alınması konusunda da birçok yasal kaygılarının olduğunu belirterek, “İran’ın, ölüm cezasını iptal etme çağrılarını dikkate almayan ve adil yargılamadan Sayın Panahi ile ilgili kararı uygulamak niyetinde olduğu için üzgünüz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.