Biden’dan Iraklı siyasi taraflara çağrı

Biden’dan Iraklı siyasi taraflara çağrı

.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden’ın, ülkede istikrarın sağlanması için Iraklı siyasi liderlere çelişkileri müzakere yoluyla çözme çağrısın yaptı.

Irak Başbakanlık Ofisi, Başbakan Mustafa Kazimi, ABD Dışişleri Bakanı'nın Ortadoğu İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Barbara Lev ile bir araya geldiğini açıkladı.

Irak’taki son gelişmeler ve hükümetin siyasi krizle mücadeledeki rolünün ele alındığı görüşmede, sorunların ulusal diyalog yoluyla çözülebileceğine vurgu yapıldı.

Görüşmede ABD ve Irak ilişkilerinin de değerlendirildiği, iki ülke arasındaki işbirliğinin öneminin altını çizdi.

Irak’ın bölgede sorunların çözümündeki rolüne vurgu yapılan görüşmede, Kazimi hükümetinin bölge ülkeleriyle huzuru sağlama ve diyalog temelindeki çabalarına işaret edildi.

ABD’li yetkili, Başkan Joe Biden’ın ülkedeki siyasi krizin aşılması için Iraklı siyasi liderlere yçnelik çelişkileri ulusal diyalog yoluyla çözme çağrısını yinelediğini belirtti.

Görüşmede ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik anlaşma çerçevesinde geliştirilmesi ve terörle mücadeleyle ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Çarşamba günü Kazimi ile telefonda görüşen Biden, siyasi taraflara ulusal diyalog çağrısında bulunmuştu.

Bağımsız ve egemen bir Irak’ı desteklediklerini ifade eden Biden, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlılarıyla hükümet güçleri arasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye mesajını iletmişti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.