Biden: "Silahlı şiddet uluslararası bir utanç"

Biden: "Silahlı şiddet uluslararası bir utanç"

.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de katılımıyla Beyaz Saray'da düzenlenen etkinlikte, ülkede son dönemde artan silahlı saldırıların ardından yeni silah düzenlemelerini belirtti.

Joe Biden açıklamasında, bazı silah düzenlemesi karşıtlarının Anayasanın İkinci Ek Maddesi'ni gerekçe göstermelerini anımsatarak şu ifadelere yer verdi:

"Silahlı şiddet, bir kamu sağlığı krizi. Anayasadaki hiçbir ek madde mutlak değildir. Bir sinema salonuna girip insanlara ateş açmayı ifade özgürlüğü olarak nitelendiremeyiz."

ABD'deki silahlı saldırıların önlenmesine yönelik yeni birçok adım atacaklarının altını çizen Biden, "Ülkemizde silahlı şiddet, bir salgın. Bu, uluslararası bir utanç" ifadesini kullandı.

Ayrıca ABD'de her gün 360 kişinin vurulduğunu ve 106'sının öldüğünü aktaran Biden, "Bu bir salgın. Tanrı aşkına bu durmalı" dedi.

Öte yandan açıklamasında, "hayalet silahlar" olarak anılan silahların seri numaraları olmadığına ve bir kit ile evde kolayca monte edilebildiğine değinen Biden, "Ben, bu hayalet silahların, ateşli silahlar ile aynı şartlara sahip olması talimatı veriyorum. Üreticiler ve satıcılar, bu silahlara seri numara vermeli ve alıcıların arka plan soruşturmaları tamamlanmalı" sözlerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.