Biden: Rusya Ukrayna'yı işgal ederse, NATO karşılık vermeye hazır

Biden: Rusya Ukrayna'yı işgal ederse, NATO karşılık vermeye hazır

.

A+A-

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda NATO'nun karşılık vereceğini söyleyen ABD Başkanı Biden: Kuzey Akım 2 artık olmayacak, son vereceğiz.

 ABD Başkanı Joe Biden'dan sert Rusya açıklaması geldi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda NATO'nun karşılık vermeye hazır olduğunu söyleyen Biden "Rusya (Ukrayna'yı) işgal ederse, bu tankların ve askerlerin Ukrayna sınırını geçmesi anlamına geliyor, Kuzey Akım 2 artık olmayacak, son vereceğiz. "Söz veriyorum, bunu yapacağız" dedi. 

'ŞİMDİYE KADARKİ EN AĞIR EKONOMİK YAPTIRIMLAR'

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Washington'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında "Diplomasi, tüm taraflar için ilerlemenin en iyi yolu. Rusya konusu da dahil hemfikiriz" ifadelerini kullanan Biden, ''(Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda) Putin'e hem şahsen hem telefonda çok açık bir şekilde söyledim, şimdiye kadarki en ağır ekonomik yaptırımları uygularız'' diye konuştu.

SCHOLZ: İŞGAL DURUMUNDA ABD İLE TÜM ADIMLARI ORTAK ATACAĞIZ 

Rusya-Ukrayna gerilimine dair "ABD ile Almanya, Ukrayna'nın işgal edilmesi durumunda gereken tüm adımları atacak, yaklaşımlarda farklılaşma olmayacak, birlikte hareket edeceğiz" diyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise şöyle devam etti: "Muhtemel yaptırımları birlikte hazırlamak için yoğun çalıştık. Ukrayna'ya yönelik bir askeri saldırı olduğunda, gerektiğinde hızlıca karar alabilecek durumdayız... Normandiya Formatı uygun şekilde kullanılmadı, şimdi kullanıması şansı var."

'BEDELİ ÇOK AĞIR OLACAKTIR'

"Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması durumunda bunun Rusya için bedeli çok ağır olacaktır" ifadelerini kullanan Almanya Başbakanı "Ukrayna'ya askeri bir tehdit olduğu aşikar ve Avrupa'nın güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor" dedi.

Rus gazını Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattının durumunun sorulması üzerine Scholz, projenin adını anmadan, "Yaptırım durumunda bir ve birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu. (AA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.