Biden, İran üzerinden Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır için uyarıda bulundu

Biden, İran üzerinden Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır için uyarıda bulundu

.

A+A-

ABD başkanlık yarışını kazanan ve 20 Ocak’ta görevi başına geçecek olan Joe Biden, tehdit olarak algıladıkları İran nükleer silahları üzerinden Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır hakkında uyarılarda bulundu.

Biden, nükleer bombanın teşvik edici yönüne vurgu yaparak, "İran'ın nükleer bombaya sahip olması Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır ve diğerleri üzerinde nükleer silahlara sahip olma konusunda muazzam bir baskı oluşturur" uyarısında bulundu.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, New York Times Gazetesi'ne verdiği mülakatta iç ve dış politika planlarını anlattı.

Politikalarının başında ABD Kongresinde ekonomik yardım paketinin olduğunu söyleyen Biden Politikalarını uygulayabilmesinin Senatodaki Cumhuriyetçilerin ve Temsilciler Meclisinin nasıl hareket edeceğine bağlı olduğunu belirtti.

“İran’ın nükleer bombaya sahip olması…”

Mülakatında Ortadoğu ve İran hakkında değerlendirmelerde bulunan Biden özellikle İran’ın nükleer silahlarına dikkat çekti.

Biden bölgedeki istikrarı korumanın en önemli yolunun İran’ın sahip olduğu nükleerle ilgilenmek olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"İran'ın nükleer bombaya sahip olması Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır ve diğerleri üzerinde nükleer silahlara sahip olma konusunda muazzam bir baskı oluşturur ve o bölgede ihtiyacımız olan son şey nükleer kapasite birikimi.”

ABD'nin müttefikleri ve ortakları ile müzakereler yoluyla İran'a yönelik kısıtlamaları sıkılaştırmaya ve uzatmaya çalışacağını, füze programını da gündeme getireceğini belirten Biden, "ABD, gerektiğinde yaptırımları geri getirme seçeneğine sahip, İran da bunu farkında." ifadesini kullandı.

“Çin’e uygulanan vergileri kaldırmak için acele etmeyeceğim”

Biden, Trump yönetimi döneminde Çin’e uygulanan vergiler hakkında ise, yüzde 25 oranındaki gümrük vergilerini kaldırmakta acele etmeyeceğini belirtti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.