Beyaz Saray’da Biden’ın katılımyla Newroz kutlaması

Beyaz Saray’da Biden’ın katılımyla Newroz kutlaması

.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, “Newroz, Erbil de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde milyonlarca insan tarafından kutlanıyor ve benim de birçoğunu ziyaret etme fırsatım oldu” dedi.

Beyaz Saray’da Newroz dolayısıyla bir kutlama yapıldı. Kutlamaya katılan ABD Başkanı Joe Biden, "Tarih boyunca İran, Afganistan, Erbil (Kürdistan Bölgesi) ve diğer bölgelerdeki halklar tarafından Newroz kutlamaları yapıldığını ve bu yerlerden bazılarını ziyaret etme imkanı bulduğunu söyledi.

Biden’ın eşi Jill Biden’in da hazır bulunduğu kutlamada ABD'nin Rojhılat ve İran'daki göstericilere desteği ve saldırılardan sorumlu İranlı yetkililerin cezalandırılması vurgulandı.

Her yıl Beyaz Saray'da Newroz Bayramı kutlanıyor ancak Biden, bu yılki kutlamaların diğer yılardan daha kalabalık olduğunu söyledi.

Biden, İran'daki kadınlar için de "Newroz (yeni yıl), özellikle karanlık günlerden geçenler için umut demektir. Bu yılki Yeni Yıl'ın(Newroz) birçok aile için zor bir zamana denk geldiğini biliyoruz. Umuda şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. İnsan hakları ve temel özgürlükler için mücadele edenler” dedi.

ABD Başkanı Biden konuşmasında Rojhılat ve İranlı kadınlara verdiği desteği vurgulayarak, “ABD, dünyaya ilham verdiğine inanan cesur kadınların ve İran vatandaşlarının yanındadır. Ortaklarımızla birlikte İranlı yetkilileri vatandaşlarına saldırdıkları için cezalandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray’daki davete, aralarında ünlü Kürt yönetmen Bahman Ghobadi ve Rojava Özerk Yönetimi Washington Temsilcisi Sinem Muhammed'in de bulunduğu birçok önde gelen Kürt şahsiyet katıldı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.