Beyan Sami Ebdulrahman: Elimizde çok sayıda belge var

Beyan Sami Ebdulrahman: Elimizde çok sayıda belge var

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Washington Temsilcisi Beyan Samî Ebdulrahman, Ezdiler’e uygulanan katliamın "jenosit" olarak kabul edilmesi için ellerinde çok sayıda belge olduğunu söyledi.

A+A-

IŞİD’in Ezdiler’e yönelik düzenlediği katliamın 4’üncü yıldönümü vesilesiyle ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Hudson Ensitüsü'nde bir panel düzenlendi.

Panelde bir konuşma yapan Kürdistan Hükümeti’nin Washington Temsilcisi Beyan Samî Ebdulrahman, Şengal bölgesinin  henüz patlayıcılardan temizlenmediğini söyledi.

Şengalli göçzedelerin geri dönmesi için daha fazla çaba sarfedilmesi gerektiğini belirten Ebdulrahman, Ezdiler’e uygulanan katliamın "jenosit" olarak kabuledilmesi için çabaların sıklaştırılması gerektiğini belirtti.

Beyan Samî Ebdulrahman, uluslararası kamuoyuna seslenenerek, "Ezdi katliamı "jenosit" olarak kabul edilme, bunun için elimizde çok sayıda belge var. İsteyen uluslararası kurumla paylaşmaya hazırız” ifadelerini kullandı. 

Beyan Samî Ebdulrahman konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi’nin IŞİD örgütünün yaşanan katliamın sorumlusu olarak yargılanmasına yönelik karar tasarısını destekliyoruz. Kürdistan Hükümeti olarak, bu konuda çalışma yürüten ekiplere destek sunma yönündeki kararlılığımız devam ediyor. Ancak Kürdistan Hükümeti de belgelerin toplanması ve karar alma sürecine dahil edilmeli.”

Başkan Mesud Barzani de Şengal katliamının 4’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Barzani, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, Ezdiler’in Kürt toplumunun ayrılmaz bir parçası ve dünya çapında Kürtler için büyük gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Başbakan Neçirvan Barzani ise, IŞİD’in elinde esir olan Ezdiler’in kurtarılması için girişimlerinin sürdüğünü söyledi.

IŞİD üyeleri, 3 Ağustos 2014’te Şengal bölgesine saldırarak bir vahşete imza atmıştı.

Binlerce Ezdi Kürt öldürüldü, toplu mezarlara gömüldü, binlercesi de kaçırıldı.

Katliamdan kaçan onbinler ise Şengal Dağı’na sığındı. Yaz sıcağı, açlık, susuzluk ve ardından başlayan salgın hastalıklar, çok sayıda ölümü daha beraberinde getirdi.

(K24)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.