BATMAN/ Müdür yardımcısı öğrenciyi istismar etti, serbest bırakıldı

BATMAN/ Müdür yardımcısı öğrenciyi istismar etti, serbest bırakıldı

Batman merkezde bulunan bir ortaokulda okuyan altıncı sınıf öğrencisi kız çocuğu, müdür yardımcısı tarafından istismar edildi. Hakim karşısına çıkarılan eğitimci, serbest bırakıldı.

A+A-

EĞİTİM SENDİKASI TEPKİ GÖSTERDİ
 

Yaşanan olaya tepki gösteren Eğitim Sen Batman Şubesi yönetimi, basın açıklaması yaptı.

Eğitim Sen Eğitim Sekreteri Sevda Yurtseven, yaşanan istismarların üzerini örtmeye yönelik açıklamaların cinsel istismar ve saldırının artmasına yol açtığını belirtti.

Yurtseven, “Masumiyet karinesi saklı olmak üzere dosyalar üzerine konulan gizlilik kararlarının gerçekte kimi koruduğu muammadır. İlgili hukuk komisyonlarının bile davaya müdahil edilmemesi davaların denetime kapatılması anlamına gelmektedir.

En son Batman merkeze bağlı bir ortaokulda altıncı sınıf öğrencisi bir kız çocuğuna yönelik istismar olayı yaşanmıştır. Bu istismar olaylarının toplum nazarında öğretmenlik mesleğine sürülen en kirli leke olarak değerlendiriyoruz. Fakat bu lekede öğretmenlik mesleğinin devlet personel politikası olarak itibarsızlaştırılmasının da payı vardır.

Yine Kozluk ilçesinde 10, 11 ve 13 yaşında çocukların yakınları tarafından cinsel tacize uğradığı haberini basından dehşetle okuduk.  Jet hızıyla  ‘masumiyet karinesi’ gözetilerek yayın yasağı ve gizlilik kararı alındı. Gizlilik kararı alırken gözetilen ivedilik ne dosyaların incelenmesinde ne de kararların kamuoyu ile paylaşılmasında gözetilmemektedir” dedi.

 

(Batman Medya)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.