Batman Êzidî Kampı'na gelin geldi

Batman Êzidî Kampı'na gelin geldi

IŞİD katliamından kaçarak Batman'a sığınan ve hala Beşiri ilçesinin Uğurca (Xorik) köyündeki çadır kentte yaşam mücadelesi veren Êzidîler, genç bir çifte düğün yaptılar. Êzidî gelin, çadırdan çadıra gelin götürüldü.

A+A-

Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Selim Toprak'ın haber ve objektifine yansıyan görüntüler duygulandırdı. 

Sonsöz Gazetesi'nden Selim Toprak imzalı habere göre çadır kampta yaşayan İhlas ve Hatım çifti arasında oluşan duygusal yakınlaşma, evliliğe uzandı. Evlenmeye karar veren çift için çadır kampta anlı şanlı düğün töreni düzenlendi.

Çadırdan çadıra gelin gitti

Beyaz gelinliğini giyen Hatım, yaşadığı çadırdan, süslenmiş bir araba ile alındı, kendileri için hazırlanan yeni çadıra getirildi. Çift için hazırlanan çadırın önünde davul ve zurnalı düğün yapıldı. Êzidîler, kendilerine has yöresel şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Çadır kampta yaşayan Êzidîer, düğün töreni ile moral buldu. 

Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Toprak, kış şartlarının kamptaki çadır kentte yaşamı oldukça zora soktuğunu, Êzidî göçmenlerin özellikle yakacak, battaniye, kışlık elbise gibi ısınma ihtiyaçlarının bulunduğunu ve konuyla ilgili kampın Êzidî muhtarıyla irtibata geçilebileceğini söyledi.

Selim Toprak'ın objektifinden:

dugun-2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.