Batman: ‘Bugün her Kürdün kalbi Güney Kürdistan için attıyor’

Batman: ‘Bugün her Kürdün kalbi Güney Kürdistan için attıyor’

Nasıl ki dün Süleymaniye’de gerçekleşen depremle Batman’da sallandıksa Güney Kürdistan referandumunun da aynı ölçüde her dört parçadaki Kürtleri ilgilendiriyor

A+A-

Ses Batman şubesi: “Bağımsızlık Referandumunu koşulsuz desteklemeği bir görev biliyoruz”

24 Ağustos 2017 tarihinde Batman Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi Sağlık Emekçileri Sendikası’nı (SES) ziyaret etti. İnisiyatifi misafirden ziyade ev sahibi gibi karşılayan SES Batman Şube başkan ve yöneticileri 25 Eylül 2017 tarihinin Kürtlerin tarihlerinde ilk kez kendi kaderlerini tayin etme haklarını kullanacakları tarihsel bir fırsat olduğunu ve kesinlikle ertelenmemesi gerektiğini dile getirdiler.  

dsc_3272.jpg

İnisiyatifİn amacı ve yol haritasıyla ilgili bilgilendirme yapan İnisiyatif Sekreterya üyesi Aziz Özdemir, Kuzey Kürdistan’da tabanda ve sivil toplum kuruluşlarında mevcut desteğin farkında olduklarını ve SES’i ziyaretlerindeki amaçlarının mevcut destei açığa çıkarmak ve kamuoyuna deklare etmek olduğunu söyledi.

Özdemir’in ardından söz alan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu demokrat bir Türk olarak Kürdistan’da 25 Eylül’de gerçekleşecek bağımsızlık referandumunun Kürtlerin ‘gecikmiş’ ve ‘önlenemez’ hakları olduğunu, referandum hakkının, Kürt bileşenleri arasında, günlük tartışmalardan azade bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Konunun partilerüstü ve ulusal bir konu olduğunu ve bunun için bir Türk olarak bağımsızlık referandumuna destek vermek amacıyla İnisiyatifte yer aldığının altını çizen Gergerlioğlu şöyle devam etti: “Gözlemlediğim kadarıyla tabanda bağımsızlık referandumuna destek yüksek orandadır. Bağımsızlık Kürtler için yılların isteği ve kazanımıdır. Kürtler ayaklarına gelen bu tarihi fırsatı tepmemeli. Devletin, İnisiyatifin seminer tertip etmesine bile izin vermediğine tanık olduk. Üzücüdür.”

İnisiyatif üyelerinden Osman Zinnur Erçin, bağımsızlığın Kürt halkının yüzyıllık hayali olduğunu ve bunun tarihi bir fırsat olduğunu ayrıca bu ortak hayalin Kürt ulusunu ortak paydada birleştirdiğini ve bunun da son derece önemli olduğunu, bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesini ve mevcut desteğin sağlanmasını hayati bulduklarını dile getirdi. Sait Temel ise Kürtlerin bağımsızlığa doğru adım adım ilerlediğini ve bunun desteklenmemesi için hiç bir sebep olmadığını dile getirdi. İnisiyatif Sekretaryasından Evindar Tekin ise, bugün her bir Kürt ferdinin kalbinin Güney Kürdistan’da attığını, Rojava’daki gelişmelerin Kuzey Kürtlerini ne kadar etkiliyor ve ilgilendiriyorsa, nasıl ki dün Süleymaniye’de gerçekleşen depremle Batman’da sallandıksa Güney Kürdistan referandumunun da aynı ölçüde her dört parçadaki Kürtleri ilgilendirdiğini, kendi kaderini tayin hakkının sadece Kürtlerin değil tüm dünya halklarının hakkı olduğunu söyledi.

SES Batman Şubesi adına söz alan Şube Başkanı Deniz Topkan, İnisiyatifin ziyaretini anlamlı bulduklarını, Kürtlerin yüzyıllardır kendi kaderlerini tayin noktasında engellemelerle karşılaştıklarını, Kürtlerin birlik olma noktasında yaşanan sıkıntıların da bu süreci sekteye uğrattışını, 25 Eylül’de gerçekleşecek referandumun başta İran, Türkiye ve Irak olmak üzere dış güçler tarafından engellenmeye veya ertelenmeye çalışıldığını üzüntüyle izlediklerini, referandumun hayat bulmasının Kürtlerin talep ve beklentilerini açığa çıkarmak noktasında hayati öneme sahip olduğunu, mevcut siyasi statükonun İnisiyatifinizin seminerini bile engelleyecek, Kürtlerin nerede bir kazanımı olsa onu yok etmek için efor sarfeden bir yapıda olduğunu söyledi. 25 Eylül’de gerçkleşecek referandumun kesinlikle ertenenmemesi gerektiğinin altını çizen Topkan siyasi düşüncesi ne olursa olsun referandumun desteklenmesi gerektiğini söyledi. İnisiyatifin çalışmalarını son derece anlamlı bulduğunu dile getiren Topkan SES’in sadece bağımsızlık referandumunun desteçisi değil aynı zamanda ortaya konulan emeğin de bir bileşeni olmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

SES Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Yurtsever ise İnisiyatife eleştirisini şöyle dile getirdi: “Bağımsızlık referandumuna desteklerinizi bekliyoruz ifadesini eleştiriyoruz. Bu bizim davamızdır.” Yurtsever, olası bir bağımsız Kürdistanı selamladıklarını ve bağımsızlığın partiler üstü bir yaklaşım olduğunu ve dört parça Kürdistan’daki bileşenlerin de Kürtlerin yüz yıllık bağımsızlık hayalini hayata geçireceğini dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.