Başkan Barzani: KDP Musul'da birinci partiydi, birçok oyu geçersiz saydılar

Başkan Barzani: KDP Musul'da birinci partiydi, birçok oyu geçersiz saydılar

Başkan Mesud Barzani Selahedîn kentinde ABD’nin Irak Büyükelçisi Douglas Silliman ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Görüşmede PDK'nin Irak parlamento seçimlerindeki başarısından dolayı Başkan Barzani'yi kutlayan Douglas Silliman, Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi'nin Irak'ta gerçekleşen seçimler sonrası sürçteki rolünü de değerlendirdi. Silliman, ülkesinin Kürdistan Bölgesi'nin Irak'taki siyasi süreç üzerinde etkili olmasını istediğini söyledi. 

Görüşeme de yaşanan son siyasi gelişmenin yanısıra seçimler sonrası yeni hükümetin kurulması sürecinin de ele alındığı belirtildi. 
Irak’taki siyasi gelişmeler, seçim sonuçları, hükümetin oluşumu için sürdürülen temasların ele alındığı görüşmede Başkan Barzani, gerçek bir ortaklık, uyum ve denge ilkelerinin benimsendiği şeffaf bir hükümet kurulması gerektiğini belirtti.

Seçim sonuçlarına dair şaibeler ve Irak Parlamentosu’nun Kürdistan’da peşmerge ve güvenlik güçlerinin oy sayımını iptal eden kararına değinen Başkan Barzani, şöyle konuştu:
“Seçim komisyonun çalışmaları ve seçimlerde sahtekarlık yapıldığına dair itirazlar var. PDK’nin komisyonda üyesi yok. PDK’nin birçok oyunu geçersiz saydılar. Ezidi kardeşlerimizin yaşadığı yerleşke ve kapmlardaki oylar sayılmadı. Tüm bunların amacı PDK’nin Ninova'da birinci parti olmanın önünü kesmekti. Gerçekte Musul’da birinci partiydi”

Şaibelerin giderilmesi için PDK’nin oyların elle sayılması dahil hiçbir yasal yola karşı çıkmadığını belirten Başkan Barzani, “Ancak Peşmergenin oy sayım sonuçlarının iptal edilmesinin tehlikeli bir amacı var. Peşmerge oylarının iptali Kürdistan'ın geleceği, kaderinin hedeflenmesidir. Bu zulümdür ve kabul edilemez. Buna karşı çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.