Başkan Barzani BBC'ye konuştu: Savaş çözüm değil

Başkan Barzani BBC'ye konuştu: Savaş çözüm değil

Başkan Mesud Barzani, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu ile ilgili olarak, "Savaş ve çatışma hiç bir çözüme katkı sunmaz. Afrin’de devam eden çatışmalar durdurulmalıdır." dedi.

A+A-

Başkan Mesud Barzani, BBC’ye verdiği röportajda, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu, bağımsızlık referandumu ve Erbil-Bağdat ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Afrin'de savaşın çözüm olmadığını ve tarafların bundan vazgeçmesi gerektiğini belirten Başkan Barzani, "Afrin’de devam eden çatışmalar durdurulmalıdır zira savaş ve çatışma hiç bir çözüme katkı sunmaz." diye konuştu.

BBC muhabirinin, "Peşmerge Afrin'e gidecek mi?" sorusuna Başkan Barzani, "Peşmergenin gitmesi sorunu çözmez, çözüm savaşın durdurulmasındadır." yanıtını verdi.

"REFERANDUMDAN PİŞMAN DEĞİLİM"

25 Eylül’deki bağımsızlık referandumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Mesud Barzani, bu konuda şunları söyledi: "Irak hükümeti referandumdan önce Kürdistan’ın bütçesini kesmişti ama referandumu bahane etti. Referandumdan pişman değilim çünkü bu siyasi bir parti veya tarafların değil Kürdistan halkı ve Kürdistan Parlamentosu’nun kararıydı."

“KERKÜK’TE HALK DURUMDAN ŞİKAYETÇİ”

Irak güçleri ve İran destekli Şii milis güçleri Haşdi Şabi’nin 16 Ekim’de ele geçirdiği Kerkük’te halkın ciddi sıkıntı içinde olduğuna dikkat çeken Başkan Mesud Barzani, şöyle konuştu:

"Kerkük’te bir grubun ihanetinden dolayı Kerkük bugün bu halde. Kerkük halkı mevcut durumdan çok şikayetçi. Kürdistan halkı, kimin ihanet ettiğini çok iyi biliyor. Açık bir gerçek var. Peşmerge olmasaydı Kerkük ve diğer birçok kent DAİŞ’in eline geçecekti ve DAİŞ daha bitmedi. Ama her durumda DAİŞ’in tekrar büyümesine izin vermeyeceğiz."

"PEŞMERGEYDİM, PEŞMERGE OLARAK KALACAĞIM"

Kürdistan Başkanlığı ile ilgili görev ve yetkilerini devreden Başkan Barzani, "bundan sonra ne yapacağı” ile ilgili bir soruya, “Yasalara büyük saygım var ve yasalar neyi öngörüyorsa biz ona tabii olacağız. Ben hep peşmergeydim ve Peşmerge kalacağım." diye yanıt verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.