Başbakan Neçirvan Barzani'nin ikiz kardeşi Dılovan İdris Barzani, vefat etti

Başbakan Neçirvan Barzani'nin ikiz kardeşi Dılovan İdris Barzani, vefat etti

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin 51 yaşındaki ikiz kardeşi Dılovan İdris Barzanî geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Barzani'lerin acı gününde siyasi birçok çevreden başsağlığı mesajları yayınlandı.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin 51 yaşındaki ikiz kardeşi Dılovan İdris Barzani, bu sabah (02.04.2018) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 

Başbakan Neçirvan Barzani'nin sosyal işlerden sorumlu yardımcısı olan Dılovan İdris Barzani'nin vefatının ardından birçok çevreden taziye mesajları gönderildi:

 

Başkan Barzani: Bizi derinden üzen bir haber

Başkan Barzani Kürt davasının önde gelen komutanlarından Îdrîs Barzani’nin oğlu Dilovan Îdris Barzani’nin vefatına ilişkin bir taziye mesajı yayımladı.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani Dilovan İdris Barzani’nin vefatı sonrası bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Başkan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Maalesef bu sabah rahmetli İdris Barzani’nin oğlu Dilovan İdris Barzani’yi geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Bu haber bizi derinden üzmüştür. Yüce Allah’tan kendisine rahmet ve yerinin cennet olmasını ve hepimize sabırlar ihsan etmesini diliyorum.”

 

Mustafa Özçelik: 'Çok yakından tanıdığım için üzüntüm daha bir derin'

 

Kürdistan Özgürlük Partisi PAK Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik de üzüntüsünü ve başsağlığı dileklerini iletti. Özçelik:

 

"Bugün Ölümsüz Mele Mustafa Barzani'nin torunu, Ölümsüz İdris Barzani'nin oğlu, Sayın Neçirvan Barzani'nin kardeşi Dılovan İdris Barzani, geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Onu yakından tanıyan biri olarak; Sayın Dılovan İdris Barzani'nin vefatından dolayı derin bir üzüntü içindeyim.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Sayın Mesut Barzani, Neçirvan Barzani, tüm ailesinin ve halkımızın başı sağolsun."

 

 

Dılovan Barzani’nin vefatı nedeniyle Başbakan Barzani’ye gönderilen diğer başsağlığı mesajları şöyle:

 

Başbakanlık’tan yapılana açıklamada, Irak Başbakanı Haydar Abadi’ninNeçirvan Barzani ile telefonda görüşerek başsağlığı dileklerinde bulunduğu belirtildi:

 

Açıklamada Abadi’nin, “Başta Neçirvan Barzani olmak üzere Barzani ailesinin acısını paylaştığı ve ailesine sabır dileklerinde bulundu. Abadi, Yüce Allah’tan Dılovan Barzani’nin mekanını cennet olmasını diledi. Beraberinde ise Neçirvan Barzani, Abadi’ye başsağlığı dileklerinden dolayı teşekkür etti” denildi.

 

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Başkan Mesud Barzani’ye gönderdiği başsağlığı mesajında, “Değerli Dılovan Barzani’nin genç yaşta yaşama gözlerinin yumduğunun haberini almaktan derin üzüntü duydum. En derin duygularla acınızı paylaşıyoruz. Ailenizin her bir ferdine sizin aracılığıyla başsalığı ve sabır diliyoruz. Allah’tan Dılovan Barzani’nin mekanını cennet olmasını dilerim” denildi.

 

 

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, Mesud Bazani ve Neçirvan Barzani’ye gönderdiği başsağlığı mesajında, şunlara yer verdi:

 

“Ne yazık ki Dılovan Barzani’nin genç yaşta yaşama gözlerinin yumduğunun haberini almaktan derin üzüntü duydum. Bu acı haberi duymak beni derinden etkiledi. Acınızı paylaşıyorum. Allah’tan Dılovan Barzani’nin mekanını cennet olmasını dilerim.”

 

KYB Politbüro’su tarafından Mesud Bazani ve Neçirvan Barzani’ye gönderilen başsağlığı mesajında ise, “Ağabeyimiz İdris Barzani’nin vefat haberini duymaktan derin üzüntü duyduk. Partimiz adına sizlere ve ailenizin tüm fertlerine başsağlığı dileriz. Acınızı derinden yaşıyoruz. Allah’tan sizlere sabır, merhumun da mekanının cennet olmasını diliyoruz.”

 

Kürt siyasetçi Ali Qazi Muhammed ise, Mesud Bazani ve Neçirvan Barzani’ye gönderdiği başsağlığı mesajında, şunlara yer verdi:

 

“Saygıdeğer Başkan Mesud Barzani ve Saygıdeğer Başbakan Neçirvan Barzani, genç yaşta yaşamını yitiren Dılovan Barzani’nin kaybından derin üzüntü duydum. Acınızı derinden hissediyorum. Hiç şüphesiz, başta aile fertlerinden olmak üzere tüm Kürtler olarak çok değerli şahsiyetleri kaybettik. Ancak sizin mücadeleniz her daim sürmektedir.

 

Şahsım ve tüm Qazi Aşireti adına acılarınızın son bulmasını ümit ediyorum. Allah’tan Dılovan İdris Barzani’nin mekanını cennet olmasını diliyorum.”

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.