Başbakan Bazani: Namus adı altında kadın katledilemez!

Başbakan Bazani: Namus adı altında kadın katledilemez!

Neçirvan Barzani, Erbil’de düzenlenen "Kadına Karşı Şiddet ile Mücadele" konferansında, Haşdi Şabi’nin Kerkük ve çevresinde kadınlara karşı yaptığı ihlallerin araştırıldığını ve namus adı altında kadın cinayeti işleyenlerin afedilmemesi gerektiğini dile g

A+A-

Uluslararası toplumun Haşdi Şabi’nin yaptığı ihlalleri görmesi gerektiğini dile getiren Başbakan Barzani; Kürdistan Bölgesi’nin genelinde 2 hafta boyunca “Kadınlara Karşı Şiddetle Mücadele” adı altında kampanya yürütüleceğini, hükümet olarak küçük yaşta kız çocuklarının evlendirilmesini engellemek için çalıştıklarını dile getirdi. Başbakan Barzani, Kürdistan Parlamentosu'nun gündeminde bir genel af olduğunu ancak 'Namus' adı altında kadın cinayeti işleyenlerin bu yasaya tabi tutulmamasını talep etti.

Bağdat’ta çokevliliğin önünü açan yasaya da değinen Barzani, çocuk evliliklerinin sonlandrılması gerektiğini dile getirdi. Barzani kadınların bir daha savaşa kurban edilmesine izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi. Barzani, “Kadına yönelik şiddet bir kadın sorunu değildir. Bir toplum sorunudur. Sadece demokrasiyi geliştirerek, vatandaşların haklarını sağlayabilir ve toplum geliştirebiliriz” dedi.

‘Irak güçleri Kürdistan’da kadına yönelik şiddet uyguluyor!’

Irak güçleri’nin son dönemde Kürdistan Bölgesi’nde yürüttüğü askeri operasyonlarda kadınlara şiddet uyguladığı bilgisini aktaran Barzani, buna müsade etmeyeceklerini ve uluslararası toplumdan bu konuya duyarlı olmalarını ve takipçi olmalarını istedi. Hükümet olarak kadına yönelik şiddeti önlemek ve toplumda şiddetin önüne geçmek için büyük bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Barzani, “Kadınlar yaşanan savaşlarda en büyük bedel ödeyen taraf olmaktadır” dedi ve ekledi: “Irak güvenlik güçlerinin Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki Kürdistani bölgelere yönelik saldırılarında kadınlara yönelik uygulanan şiddet olayları da araştırılacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.