Barzani: Ziyaret Türkiye’nin Kürdistan’a desteğidir

Barzani: Ziyaret Türkiye’nin Kürdistan’a desteğidir

Barzani, “Bu ziyareti çok önemli buluyoruz. Bu Türkiye devleti ve halkının Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğinin göstergesidir

A+A-

Dün gece Erbil’e gelen Türkiye Başbakani Binali Yıldırım, bugün önce Başbakan Neçirvan Barzani, ardından da Başkan Mesud Barzani’yle görüştü.

Görüşme sonrası Başkan Barzani ve Yıldırım, kameraların karşısına geçti.

Başkan Barzani, “Bu ziyareti çok önemli buluyoruz. Bu Türkiye devleti ve halkının Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğinin göstergesidir. Türkiye devleti ve halkına yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

IŞİD’le mücadeleye değinen Barzani, “Türkiye’nin terörle mücadelede etkili olmasını umut ediyoruz” diye belirtti.

Ardınan söz alan Yıldırım, “Bağdat’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretin arkasından burada Erbil’de sizlerle buluşmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum” ifadesini kullandı. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizi ziyaretiniz çok önemliydi. O ziyaretle 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütüne karşı çok net ve anlamlı bir duruş sergilediniz. Çok faydalı görüşmeler gerçekleştirdik.”

Başbakan Yıldırım, “Özellikle terör bağlamında şunları belirtmekte fayda var. Hem DEAŞ, hem PKK hem FETÖ sadece Türkiye’nin meselesi değil buranın, Irak ve Suriye’nin de sorunudur” ifadelerini kullandı.

PKK’nin Şengal bölgesinde yayılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Yıldırım, “PYD’nin Suriye’de oldu bittiler yapmasına asla rıza göstermeyiz. Orada yaşayan peşmergeleri, Arapları yerlerinden ettiler. PKK eşittir PYD eşittir YPG” ifadelerini kullandı.

Yıldırım; “Ekonomi konularında da bakanlarımız çalışmalarını yaptılar. Ocak ayında ortak bir komisyon kurulacak. Erbil'de bir iş forumu düzenlenecek. Enerji taşımacılık, eğitim konularında da benzer çalışmaları yapacağız. Erbil'deki FETÖ okullarının kapatılması konusunda verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.