Barzani: "Bağımsızlık için kurban vermeye de hazırız"

Barzani: "Bağımsızlık için kurban vermeye de hazırız"

Şehitlerimizin dökülen kanına ve verilen bedellere karşı göstereceğimiz en büyük vefa, Kürdistan’ın bağımsızlığıdır

A+A-

Mesud Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) 71’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında  Barzani, “KDP, Kürdistan’da birlik ve huzuru amaç edinen bir partidir” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“KDP’nin 71’inci yıldönümü vesilesiyle kurucu, üye ve partili arkadaşlarımı en sıcak duygularımla kutlarım. Başı dik şehit peşmerge yakınları, kahraman peşmergeler ve Kürdistan’daki tüm oluşumları da içten duygularımla selamlıyorum.

Partimiz, kuruluşundan beri demokrat ve ulusal mücadele için hizmet etmiştir. Aynı zamanda KDP, tüm süreçlerde Kürdistan’daki diğer ulusal ve mücadeleci güçlerle birlikte halkın haklarını korumak için çalışmıştır.

Partimiz, Kürdistan’daki tarihi süreçlerde söylem ve eylemleriyle tüm sorumluluğu üstlenmiştir. Mevcut durumda ise Kürdistan’ın inşası, terörle mücadele ve bağımsızlık sürecindeki tutumuyla aynı rolü üstlenerek, sayısızca şehit verdi.

Bu vesileyle KDP taraftarları ve tüm Kürdistan halkına verdikleri mücadele ve direnişten dolayı teşekkür ederim. Şimdiye kadar gösterdiğimiz direniş, geleceğimize yönelik atılan adımlardır. Kürt halkının doğal haklarını elde etmesi için bu adımlar bize güç katacaktır. 

Şehitlerimizin dökülen kanına ve verilen bedellere karşı göstereceğimiz en büyük vefa, Kürdistan’ın bağımsızlığıdır. KDP’nin en büyük amacı; Kürdistan’ın bağımsızlığı, barış ve birlikte yaşamdır. Bu yolda kurban vermeye de hazırdır.

Bunun için partinin Kürdistan’ın bütünlüğüne olan inancı sonsuzdur. KDP, bu amaca ulaşmak için de Kürdistan’da birlik ve huzurun olması gerektiğine dair inanca sahiptir. Tüm KDP üyesi ve taraftarlarından Kürdistan halkı ile birlikte omuz omuza Kürdistan’ın bağımsızlığı için referendum sürecini desteklemesini talep ediyorum.

Kürdistan halkının önünde bağımsızlıktan başka bir yol yoktur. Bağımsızlık yeni soykırımların yaşanmaması, barış ve gelişmeye kavuşmak içindir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.