Barış akademisyenlerinin duruşması 12 Nisan’a ertelendi

Barış akademisyenlerinin duruşması 12 Nisan’a ertelendi

Savaşa dur demek için hazırladıkları ortak bildiriye imza attıkları gerekçesiyle yargılanan akademisyenlerin derhal beraat ve birleştirme taleplerini reddeden mahkeme, avukatların süre talebini kabul ederek duruşmaları 12 Nisan'a ertelendi.

A+A-

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı Barış Bildirisini imzaladıkları için “Terör örgütü propagandası” iddiasıyla haklarında dava açılan ve 7 buçuk yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen 150’yi aşkın akademisyenin yargılama takvimi başladı.

 

Cansu Pişkin’in haberine göre dava kapsamında yargılanan 10 akademisyen hakim karşısına çıktı. Akademisyenlerin derhal beraat ve birleştirme taleplerini reddeden mahkeme, avukatların süre talebini kabul ederek duruşmaları 12 Nisan’a erteledi.

 

Kürdistan’da yaşatılan savaş suçlarına karşı tepkilerini dile getirmek ve savaşı durdurmak için hazırlanan ortak bildiriye imza attıkları gerekçesiyle ‘terör örgütü propagandası’ndan haklarında dava açılan Barış Akademisyenlerine çok sayıda yerel ve uluslararası kesimden destek gelirken, yargılama takvimi 5 Aralık’ta başlayıp Mayıs 2018’e kadar sürecek. 5 Aralık’tan itibaren her hafta Salı ve Perşembe günleri hakim karşısına çıkacak olan akademisyenlerin yargılamaları, 5 Eylül’de kurulan İstanbul 32, 33, 34, 35, 36, 37. Ağır Ceza Mahkemeleri’nde yapılacak. Aralık ayı duruşmaları 7, 14, 19, 21, 26 Aralık tarihlerinde devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.