Baran’ın babası: ”Yabancıya talan düğün gibidir”

Baran’ın babası: ”Yabancıya talan düğün gibidir”

Anne Zeliha Baran ise, “Ben oğlumu zor şartlarda büyüttüm. Bu zulmü kabul etmiyorum.

A+A-

Partiya Kürdistani (PAKURD) Dönem Sözcüsü İbrahim Halil Baran’ın ailesi, bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

Rûdaw’a konuşan İbrahim Halil Baran’ın babası Mustafa Baran, “Kürtler’de şöyle bir söz vardır;  Yabancıya talan düğün gibidir. Sadece benim oğlum değil, binlerce insan şu an tutuklandı. Üstelik birçoğu suçsuz, sebepsiz yere tutuklandı” dedi.

Anne Zeliha Baran ise, “Ben oğlumu zor şartlarda büyüttüm. Bu zulmü kabul etmiyorum. 4 aylık bir çocuğu var. Babasız mı büyüyecek bu çocuk. Bunu asla kabul etmiyoruz ve bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Baran’ın avukatı Şehmus Ulek, “Baran hakkında iki dosya açıldı. İkisi de sosyal medyada paylaşılan yazılarla ilgili. Gözaltındayken Baran’a 7 soru sorulmuş. Onların hepsi de sosyal medya paylaşımları. Ancak sözkonusu paylaşımlar sahte hesaplardan yapılmış, Baran’la hiçbir ilgisi yoktur.”

11 Ocak’ta Suruç’taki evinde gözaltına alınan İbrahim Halil Baran, 23 Ocak’ta Urfa’da çıkarıldığı mahkemede “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklanan Baran, şu anda Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.