Bahçeli 'erken seçim' dedi, AKP'den 'yanıt geldi: Değerlendirilir

Bahçeli 'erken seçim' dedi, AKP'den 'yanıt geldi: Değerlendirilir

MHP Genel Başkanı Bahçeli 26 Ağustos'ta erken seçim çağrısı yaptı. Çağrıyı değerlendiren Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ "Değerlendirilir" yanıtını verdi. Cuhmurbaşkanı ise 'Yarın Bahçeli ile görüşeceğiz" dedi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim çağrısı yaparak, "Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Bu şartlar altında Türkiye'nin seçim için 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değil. Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünde, 26 Ağustos'ta seçime gidilmelidir" dedi.

Yerel seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yapılmasının ittifaka zarar verebileceğini anlatan Bahçeli "Cumhurbaşkanlığı seçimi acil bir hal almıştır" yorumunda bulundu.

AK Parti'de Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilk yanıtlar geldi... Erdoğan: Bahçeli ile yarın görüşeceğiz. Bekir Bozdağ: Bahçeli'nin çağrısı yetkili organlarda değerlendirilir.

 

 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ”Bahçeli’nin çağrısı yetkili organlarda değerlendirilir” dedi. Bozdağ, Bahçeli’nin erken seçim açıklamasının sürpriz olup olmadığı sorusuna, “Ben de sizinle birlikte öğrendim. Konu, partinin yetkili organlarında değerlendirilir ve bir açıklama yapılır” diye konuştu.

Bozdağ’ın ardından partisinin grup toplantısına gidişi sırasında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Yarın Bahçeli ile görüşeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.