“Bağimsiz Kürdistan Ortadoğu’ya istikrar getirir”

“Bağimsiz Kürdistan Ortadoğu’ya istikrar getirir”

İsrail Vatikan büyükelçisi Zion Evrony Israil'in Kürdistan’ın bağımsızlığını desteklediğini bir kez daha yineledi

A+A-

Erbil’den Xebat gazetesine yaptığı açıklamalarda Ortadoğu'da siyasi, ekonomik ve sosyal istikrara katkıda bulunacak bir Kürdistan devletinin kurulmasını destekleyeceklerini belirten İsrail'in Vatikan büyükelçisi Zion Evrony, İsrail'in desteğinin sözde olmadığını, resmi bir nitelik taşıdığını ve Kürdistan'ın bağımsızlığının İsrail'in en üst düzey yürütme ve yasama organlarınca görüşüldüğünü söyledi.

“BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN ORTADOĞU’YA İSTİKRAR GETİRİR”

İsrail hükümeti, parlamentosu, siyasi partileri ve halkının bağımsız Kürdistan'ın Kürtlerin doğal bir hakkı olduğunu düşündüğünü vurgulayan Evrony, Kürdistan’ın bağımsızlığını elde etmesinin Ortadoğu'yu istikrara kavuşturacağını söyledi.

Vatikan Büyükelçisi Evrony şöyle konuştu:

“Peşmerge güçlerinin, DAİŞ ile mücadelesi övgüye şayandır. Dünyaya, tüm dini bileşenleri korumada öncü rol oynayıp uluslararası düzeyde kabul görmüş bir askeri kuvvet olduğunu kanıtladı.”

“İSRAİLLİ KÜRTLER KÖKLERİYLE GURUR DUYUYOR”

İsrailli Kürtlerinin kökleriyle gurur duyduğunu ve hala Kürdistan’a bağlılıklarının büyük olduğunu dile getiren Evrony Kürt yazar ve çevirmen Şefiq Heci Xeder’in geçen hafta Kurdistan24’e verdiği röportajda, İsrail ile Kürdistan arasında uzun zamandır devam eden siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerin açık olması gerektiğini belirttiğini söyledi.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, bir Suudi Arabistan’dan bir gazeteye verdiği röportajında "Birçok Arap ülkesinin İsrail’le ilişkileri var ve Kürtlerle İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi suç değildir" demişti.K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.