Azadî Hareketi, PAK, PDK ve PSK: Şeyh Said ve arkadaşlarını saygıyla anıyoruz

Azadî Hareketi, PAK, PDK ve PSK: Şeyh Said ve arkadaşlarını saygıyla anıyoruz

Azadî Hareketi, PAK, PDK ve PSK; Şeyh Said ve arkadaşlarının şehadetlerinin 93. yıldönümü vesilesiyle ortak bir mesaj yayınlayarak tüm sivil toplum kuruluşlarına, Şeyh Sait ve arkadaşlarının mezarlarının tespiti için ortak çalışma çağrısı yaptı.

A+A-

Şeyh Sait ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 93. yıldönümü vesilesiyle ortak bir mesaj yayınlayan Azadi Hareketi, PAK, PDK ve PSK, Türk devletinin imha, inkar ve asimilasyon politikalarının devam ettiğine vurgu yaparak, hala Şeyh Sait ve arkadaşlarının mezar yerlerinden korkulduğunu dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerine de Şeyh Sait ve arkadaşlarının mezar yerlerinin tespiti için ortak çalışma çağrısının yapıldığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Şeyh Said ve Arkadaşlarını Saygıyla Anıyoruz

1925 Kürd Ulusal Hareketi lideri Şeyh Said ve 47 arkadaşının idam edilmelerinin üstünden 93 yıl geçti.

Şeyh Said ve arkadaşları 29 Haziran 1925 yılında idam edildiler.

Ama aradan geçen bunca sürede Kuzey Kürdistan’da Kürd sorunu çözülmediği gibi, daha da karmaşık bir hale geldi.

Bazı küçük değişiklere karşın, devletinin dini ve etnik gurupların inkârı ve asimilasyonu üzerine bina edilen resmi politikası olduğu gibi duruyor.

Kürtçe bugün de özgür değil, Kürd halkı kendi ülkesinde siyasi bir statüye sahip olmadan yaşıyor.

Türk devleti, 93 yıl önce olduğu gibi bugünde Kürd sorununu “çete”, “terör” sorunu olarak görüyor, çözümü için şiddete başvuruyor.

Bu amaçla Kürdistan büyük bir kışla haline getirildi ve militarizm her geçen gün güçleniyor.

Türk devleti bugün de sadece Kuzey’de değil, tüm Kürdistan’da Kürdistan halkına karşı, diğer parçaları tehdit ediyor, saldırılar düzenliyor, işgal ediyor.

93 yıl önce olduğu gibi bugün de Kürd yurtseverleri tutuklanıyor, mahkeme ediliyorlar.

Devletin Kürdistanlı lider ve şehidlerin mezarlarından duyduğu korku bugün de devam ediyor. Biz bugün de Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarının nerede olduğunu bilmiyoruz.

Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edilmelerinin 93. yıldönümünde, Kürdistanlı parti ve örgütler olarak ant içeriz ki yollarını terk etmeyeceğiz, onlar ve öteki Kürdistanlı şehidlerin uğruna can verdikleri hedeflere ulaşmak için mücadeleyi sürdüreceğiz.

Kürdistanlı parti ve örgütler olarak, bir kez daha Türk devletini Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerini açıklamaya çağırıyoruz.

Şehid edilmelerinin 93. Yılında Şeyh Said ve arkadaşlarını saygıyla anıyor, bu vesileyle, siyasi parti ve örgütleri, sivil toplum kuruluşlarıyla demokratik kitle örgütlerini, Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklaması için el ele verip birlikte çaba sarf etmeye çağırıyoruz."

29.06.2018

Azadi Hareketi, PAK, PDK, PSK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.