Azadi Hareketi Kongresi: Yola devam

Azadi Hareketi Kongresi: Yola devam

AZADİ Hareketi şimdiye kadar olduğu gibi hiçbir siyasi hareket, parti, cemaat ve oluşumu düşman ve hasım görmüyor, hiçbir siyasi siyasi hareket, parti, cemaat ve oluşumun bileşeni de olmadan varlığını sürdürecektir.

A+A-

 

KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE KAMUOYUNA

 

Kürdistan İslami Hareketi/AZADİ 3-4 Aralık 2016’da Diyarbekir’de gerçekleştirdiği kongresini tamamlamış ve aşağıdaki hususları kamuoyu ile paylaşmaya karar vermiştir.

1. Ehmede Xani’nin Kurdistan idealini, Saidi Kurdi’nin ümmet anlayışını, Şeyh Said ve Seyyid Rıza’nın fiiliyatında somutlaşan masumiyet ve şehadeti esas alarak 10 Haziran 2012’de AZADİ İnsiyatifi ile başlayn ve AZADİ Hareketi olarak devam eden süreçte İslam alemi ve Kürdistan’da önemli gelişmeler olmuştur.

2. Kürdistan’da umuda vesile olan AZADİ Hareketinin son dönemde irtifa kaybına uğradığı aşikardır. Öncelikle bunu aşmaya kararlıyız.

3. AZADİ Hareketi yaşananlardan ders çıkararak azami itina ile yoluna devam edecek, istişareye, hukuka, şeffaflığa azami dikkat edecek ve meşruiyeti esas alacaktır.

4. AZADİ Hareketi şimdiye kadar olduğu gibi hiçbir siyasi hareket, parti, cemaat ve oluşumu düşman ve hasım görmüyor, hiçbir siyasi siyasi hareket, parti, cemaat ve oluşumun  bileşeni de olmadan varlığını sürdürecektir.

5. Coğrafi gerçekliğin yanında siyasi, içtimai, iktisadi, tarihi veçheleri de bulunan Kürt  halkının doğal ve ilahi hakları ile milletimizin kadim coğrafyası üzerinde siyasi iktidar hakkı tartışma konusu değildir. Buna ilişkin yol ve yöntemler konuşulabilir, diyalog ve siyasi çözüm esas alınabilir. Kürdistan meselesinde her türlü şiddetten uzak, barışçı çözüm etrafında buluşabiliriz. Bunun için;

A- Anadilde (kurmanci-zazaki) eğitim imkanı verilmelidir.

B- Kürdistani siyasi, dini ve milli kurumlar kendi aidiyetleri ile çalışabilmelidir. Bu bağlamda; medrese, tekke, dergah, cemevi üzerindeki kanuni ve fiili engeller kaldırılmalıdır

C- Kürt halkını; dini, mezhebi ve dilsel zenginlikleri üzerinden ayrıştırma ve Kürtlerin birliğini zayıflatmaya matuf gizli ve açık yaptırımlara son verilmelidir.

D- Kürt diline resmi statü tanınmalı, eğitim, siyaset, ticaret ve diplomaside Kürt dilinin kullanımı kabul edilmelidir.

  1. Kürdistani oluşumlar, Kürdistani ittifak için bir araya gelebilmelidir. Meclis, kongre veya cephe benzeri oluşumlarla halkın temsili sağlanabilmeli, muhataplar ile dünyaya karşı temsili kurumlaşma sağlanmalıdır
     
  2. Çatışmaya, silahlı eylemlere olduğu kadar hendek ve darbelere de karşı olmakla birlikte kanun hükmünde kararnamelerle yürütülen OHAL de bir an önce kaldırılmalı, siyasi parti ve seçilmiş sivil temsilcilere karşı yürütülen antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmeli, seçilmişlere yönelik gözaltı ve tutuklamalara son verilmeli, kayyum atamaları durdurularak normalleşmeye dönülmelidir.
     
  3. Kürt meselesinin, barışçıl çözümüne dönülmeli ve barışa hizmet etmeyen politikalar terk edilmelidir.
     
  4. Kürdistan’ın güneyindeki bağımsızlık yürüyüşü ve Rojava kazanımlarını olumlu karşılıyoruz. Kürt halkının kendini kaderini belirleme seviyesine eriştiği, çağdaş, modern, hukuka saygılı, çoğulcu, demokratik bir idareye kavuşmasını arzuluyoruz.
     
  5. Kürt halkının meşru hakları uğrunda şehadete erenleri rahmetle anarak; hak, adalet ve hürriyet mücadelelerini selamlayarak, aydınık bir gelecek umut ediyoruz. 

    Hereketa AZADÎ

    AZADİ Hareketi Yürütme Kurulu Üyeleri

    Dönem Sözcüsü :Sedat DOĞAN
    Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu: Nuri MEHMETOĞLU
    Koordinasyon: Duysal KARATAŞ
    Dış İlişkiler: Abdurrahman SÜLEYMANİ
    Mali ve İdari İşler: Abdülmecid ASLAN
    Teşkilatlanma: Abdülkerim GÜNEŞ
    Medya Sorumlusu:Şermin ŞEKER                                                      
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.