Avrupa Parlamentosu’ndan Afrin çağrısı: "Barış ve diyalog için, Türkiye Afrin’e saldırılarını durdursun”

Avrupa Parlamentosu’ndan Afrin çağrısı: "Barış ve diyalog için, Türkiye Afrin’e saldırılarını durdursun”

Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) 100 Parlamenteri, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunu protesto etti.

A+A-

Aralarında Marie-Christine Vergiat, Bart Staes, Patrick Le Hyaric ve Gabi Zimmer’in de bulunduğu vekillerin imzaladığı "Barış ve diyalog için, Türkiye Afrin’e saldırılarını durdursun” başlıklı metinde, Türkiye'nin sürdürdüğü operasyondan dolayı Afrin'de çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edildi.

Askeri operasyonların son bulması için Türkiye’ye yönelik baskıların artırılmasını isteyen vekiller, Suriye’ye ilişkin Cenevre’de yürütülen toplantıların yeniden aktifleşmesini ve Kürtlerin de bu toplantılara dahil edilmesini talep etti.

Kürtlerin IŞİD’e karşı en ön cephede savaşarak aynı zamanda Avrupa’nın güvenliği için bedel ödediğinin vurgulandığı çağrı metninde, Türkiye'nin Afrin'e yönelik askeri operasyonunun sadece bölgede değil dünya genelinde istikrarsızlığa yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Operasyona karşı Avrupa Komisyonu (AK) ve Avrupa Birliği'nin (AB) sessiz kalmasının eleştirildiği metinde, "Biz imzası bulunan AP üyeleri, AB ve BM'yi saldırıların bir an önce durması için harekete geçmeye çağırıyoruz." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.