Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye toplantısı: AB üyelik sürecine son verilmeli

Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye toplantısı: AB üyelik sürecine son verilmeli

.

A+A-

Avrupa Parlamentosu dün Türkiye'de azınlıklara yönelik dini özgürlüklerle ilgili bir toplantı düzenledi.

Avrupa Parlamentosu'ndaki Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular grubu ile dini özgürlüklerle ilgili çalışma yürüten ADF International örgütü tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Hollandalı parlamenter Bert-Jan Ruissen, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye Hıristiyanların ve diğer dini azınlıkların haklarını koruması için baskı yapması gerektiğini savundu.

Ruissen, Türkiye'de dini azınlıkların hakları ihlal edildiği sürece ülkenin AB üyeliğinin engellenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'ye bu konuda baskı amacıyla AB-Türkiye arasında serbest dolaşım ve ticaretle ilgili yeni koşullar belirlenebileceği önerisinde bulunan Ruissen, “Türkiye anayasada ülkeyi dini özgürlüklerin bulunduğu laik bir devlet olarak tanımlıyor. Gerçekteyse devlet Sünni İslam'ı destekliyor. Bu durum dini azınlıklara yönelik ciddi hak ihlallerine yol açıyor” yorumunda bulundu.

Hollandalı vekil, siyasi baskılara rağmen Türk hükümetinin bu konuda adım atmadığını ve dini azınlıkların durumunun endişe verici olduğunu belirterek “Bu durum Türkiye'nin AB üyeliği için doğru bir aday olmadığını gösteriyor. AB, Türkiye'nin üyelik sürecine son vermeli” dedi.

Avrupa Parlamentosu'ndaki toplantıda, Türkiye'de dini özgürlüklerinin kısıtlandığını savunan bazı kişiler de konuşma yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.