Avrin Hastanesi Başhekimi: 'Cenazeler paramparça, hangi uzuv kimin çıkaramadık'

Avrin Hastanesi Başhekimi: 'Cenazeler paramparça, hangi uzuv kimin çıkaramadık'

Afrin'deki 3 hastaneden biri olan Avrin Hastanesi'nin Başhekimi Ciwan Mihemed sivil kayıplarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Başhekim Mihemed, saldırılarda hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın, çocuk ve yaşlılar olduğunu söyledi.

A+A-

Avrin Hastanesi Başhekimi Ciwan Mihemed, bombardımanda yaşamını yitirenlerin çoğunun çocuk, kadın ve yaşlı olduğunu söyledi. Rubar Kampı'na yönelik saldırı için de “Aile Arap koçerlerinden. Paramparça olmuş cenazelerin çoğu çocuklara ait. Hangi uzuvlar kimin çıkaramıyoruz” dedi.

TSK’nin bağlı gruplarla havadan ve karadan saldırmaya devam ettiği Afrin’in Cindirês, Şêrewa, Reco ve Şiyê ilçelerinde 10’uncu gününde çatışmalar yoğunlaştı. Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) karşılık vermesiyle yaşanan şiddetli çatışmaların yanı sıra savaş uçakları tarafından da sivil alanlar bombalanıyor. 

Afrin'de bulunan 3 hastaneden biri olan Avrin Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Ciwan Mihemed, hastanelerine ulaştırılan ölü ve yaralıların çoğunun çocuk, kadın ve yaşlılar olduğunu kaydetti. 

 
CENAZELER ENKAZ ALTINDA 

10 gündür saldırının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Dr. Mihemed, neredeyse her gün çocuk cenazelerinin hastaneye getirildiğini aktardı. Mihemed, parçalanmış birçok cenazenin hala enkaz altında bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

‘HASTANEMİZE GETİRİLEN CENAZELERİN 12’Sİ ÇOCUK’

Rubar Kampı'ndaki ölümler hariç Avrin Hastanesi’ne şu ana kadar 36 cenazenin getirildiğini belirten Dr. Mihemed, “Bunlardan 12’si çocuk, 7’si kadın, 17’si de yaşlı insanlar. Hastanemize getirilen yaralı sayısı ise 60 oldu. Yine yaralananların çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Çoğu insan kendi evlerinde vuruluyor. Cilbirê Köyün’de 8 kişilik bir aileyi yok ettiler. Yine Mabata’da 7 kişilik bir aileden 6’sı katledildi.”

'CENAZELER PARAMPARÇA, HANGİ UZUV KİMİN ÇIKARAMADIK'

Rubar Kampı’na yönelik saldırıya ilişkin de bilgi veren Mihemed şunları söyledi: “Paramparça olmuş cenazeler var, uçaklar onları almamıza izin vermiyor. Aile Arap koçerlerinden. Cenazelerin çoğunun çocuklara ait olduğunu gördük. Yaklaşık 20 kişi paramparça olmuş. Uzuvları toplayamadık. Hangi uzuvlar kimindir çıkaramıyoruz. Vurulanların çoğu çocuk. Diğer cenazelere ulaşırsak kamuoyu ile paylaşacağız.”
 
(Nazım Daştan-Mozopotamya Ajansı)
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.