Associated Press: YPG Minbiç'ten çekildi!

Associated Press: YPG Minbiç'ten çekildi!

Halk Savunma Birlikleri (YPG), güçlerinin Minbic’den çekilmeyi tamamladıklarını açıkladı.

A+A-

Associated Press (AP) haber ajansına göre böylece Ankara ve Washington arasında gerilime neden olan en önemli sorunlardan biri çözülmüş oldu.

Geçen ay Türkiye ve Amerika arasında yapılan anlaşmayla DSG’lilerin Fırat Nehri’nin batısındaki Minbic’den çekilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

YPG liderliğindeki Minbic Askeri Konseyi, iki yıldır Minbic’de bulunan ve milisleri eğiten YPG danışmanları için Pazar gününün kasabadaki son günleri olduğunu bildirdi.

Ankara’nın, Washington’dan YPG’ye sağladığı silahları geri alması ve Türkiye’yle bölgede ortak tatbikatlar yürütmesi beklentileri var.

Türkiye: Çekilme haberleri abartılı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, YPG’nin Minbic’den tamamen çekildiğine dair haberler hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık, Minbic’deki son YPG’li grubun da kentten çekildiği yönündeki açıklama için “Abartılı buluyoruz” ifadesini kullandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 “YPG’nin Münbiç’ten tamamen çekildiği haberleri abartılı, süreç devam ediyor” denildi. Açıklamada, “PYD/YPG’nin Münbiç’ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Münbiçten bu aşamada PYD/ YPG’nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.