Almanya’dan İran’a Yaptırım Çağrısı

Almanya’dan İran’a Yaptırım Çağrısı

.

A+A-

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İran'daki protestoların şiddetle bastırılmasından sorumlu olanlara karşı harekete geçilmesi ve bu kişilere bir an önce yaptırım uygulanmaya başlanması çağrısında bulundu.

Baerbock, ülkesinin bu kişilerle ilgili Avrupa Birliği'nden mal varlıklarını dondurmasını ve AB’ye giriş yasağı getirilmesini isteyeceğini dile getirdi.

Alman Bakan, "sokakta kadınları ve kızları dövenleri" "tarihin yanlış tarafında duranlar" olarak tanımladı.

“Bild am Sonntag” gazetesine konuşan Baerbock, "özgür yaşamaktan başka bir şey istemeyen insanları ölüme mahkum edenleri" eleştirerek, İranlılar'a seslendi. Baerbock, "Yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi.

AB 17 Ekim'de İran'a yaptırımları görüşecek

Reuters haber ajansına göre AB dışişleri bakanlarının 17 Ekim'de İran’a yaptırımlar konusunda karar vermeleri bekleniyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, geçen hafta Reuters’a yaptığı açıklamada; Almanya, Fransa, Danimarka, İspanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti'nin İran'a yönelik yeni AB yaptırımları için 16 öneri sunduğunu söyledi.

Yaptırımları öneren ülkeler, AB dışişleri bakanlarının 17 Ekim'de yapacakları toplantıda bu konuda karar vermelerini ve birlik üyelerinin tam desteğini bekliyor.

Önerilen yaptırımlar, Mahsa Amini'nin ölümünün ülke çapında gösterilere yol açmasının ardından geldi. 22 yaşındaki Amini, 16 Eylül'de İran ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmişti.

“19’u çocuk 185 kişi protestolarda hayatını kaybetti”

Amini'nin ölümünü protesto etmek için sokaklara dökülen çok sayıda İranlı hayatını kaybetti.

Merkezi Norveç'te bulunan İran İnsan Hakları grubu, olayların başlamasından bu yana 19'u çocuk olmak üzere en az 185 kişinin protestolarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.