Alî Avnî'den Duran Kalkan’a: Kürtlükten gerçekten bir şeyler anladıysanız bu da Barzani ve KDP sayesinde oldu

Alî Avnî'den Duran Kalkan’a: Kürtlükten gerçekten bir şeyler anladıysanız bu da Barzani ve KDP sayesinde oldu

.

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Yönetim Kurulu Üyesi Alî Avnî yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile savaşmaktansa, PKK üst düzey yöneticilerinin çatışmaları Kürdistan Bölgesi’nden uzak tutarak diyalog yolunu seçmeleri gerektiğini belirtti.

PKK’nin en keskin yöneticilerinden birisi Duran Kalkan ve sürekli olarak KDP’ye yönelik elinde hiç bir resmi belge olmadan ağır suçlamalar yapmayı kendisine hak görüyor. Duran Kalkan’ın bu şekilde KDP’ye gelişigüzel suçlamalarına yönelik Basnews’e açıklamalarda bulunan Alî Avnî şunları söyledi: “Çok belli ki Duran Kalkan’ın belleği çok sınırlı. KDP, PKK’den çok çok önce kurulmuş bir parti. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yokken KDP vardı ve Kürt halkı için birçok kazanım elde etmişti. Duran Kalkan ve arkadaşları tarihte eğer Kürtler ve Kürtlük konusunda bir şeyler öğrendilerse bu da Barzani ile PDK sayesinde oldu.”

Avnî açıklamalarını şöyle sürdürdü: “AKP ile hiçbir gizli niyetimiz yok. Ama biz Kürt halkı için mücadele ediyoruz ve bu temelde Güney Kürdistan’da bazı haklar elde ettik, şimdi o elde ettiğimiz hakları korumaya çalışıyoruz. Bu temelde komşularımızla problemler yaşamamaya dikkat ediyoruz. Oysa bu komşu ülkeleri saldırı amaçlı Kürdistan Bölgesi’ne çeken PKK’nin kendisi.”

Alî Avnî açıklamasının devamında şu hususlara değindi: “PKK zaten kendisi Türk devletinin Ergenekon oluşumunun bir parçası. Burada da bir kısmı Haşdi Şabi maaşlarına tabiler ve bazı hayatını kaybedenler de Haşdi Şabi’nin şehitleri kontenjanından maaş alıyorlar. Kendi üzerlerinde bulunan kirleri başkalarının üzerine atarak temizlenmeye çalışıyorlar.”

PKK’nin başlatmak istediği iç savaşa yönelikte Avnî şunları dile getirdi: “Bizi iç savaşa, kardeş kavgasına çekmeye çalışıyorlar. Oysa ne PDK ne de Kürdistan Bölgesi Hükümeti bunu istemiyor ve müsade etmiyor. Biz PKK’nin bu hastalıklarının Kürdistan Bölgesi’ne bulaşmasını istemiyoruz.”

Alî Avnî açıklamasının sonunda şu konulara vurgu yaptı: “PKK ile savaşmaktansa, PKK’nin ağaları, yöneticileri ile diyalog geliştirmek istiyoruz. Yani çatışmaların Kürdistan Bölgesi’nden çıkması için uğraşıyoruz.”

Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.