AKP'den Suriye açıklaması: 'İlişkiler direkt hale gelebilir'

AKP'den Suriye açıklaması: 'İlişkiler direkt hale gelebilir'

.

A+A-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Suriye ile olan ikili ilişkilerin doğrudan hale gelebileceğini ve ilişki seviyesinin de yükselebileceğini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir" açıklamasına dair yorumda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Suriye ile olan ikili ilişkilerin direkt hale gelebileceğini açıkladı.

NTV'nin canlı yayınına katılan Yazıcı'nın konuya dair açıklaması şöyle:

"Ben hep şuna inandım; bir çekişme kurumlar arasında da olabilir, aileler arasında da olabilir, uluslararası ölçekte de olabilir. Özellikle uluslararası ölçekte olan ilişkiler açısından söylüyorum; çekişme, ihtilaf olması halinde bunu çözecek olan en önemli anahtar diyalogtur, diyalog kanalını direkt ya da en direkt açık tutmaktır.

Dolayısıyla endirekt olarak sürdürülen bu ilişkilerin direkt hale gelmesi, seviyesinin de yükselmesi inşallah yaşadığımız ve çok bedeller ödemek zorunda kalan insanlar açısından da bu süreç inşallah sona erer, bedelleriyle birlikte. Bunu çok doğru bir yaklaşım olarak görüyorum, sayın Bahçeli de bunu ifade etmiş."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.