AKP ve HDP'li Kürt vekiller: Barzani'nin Ankara ziyareti olumlu

AKP ve HDP'li Kürt vekiller: Barzani'nin Ankara ziyareti olumlu

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Erdoğan'ın yemin törenine katılmasını değerlendiren AK Parti ve HDP'li Kürt vekiller, ziyaretin olumlu olduğunu ve taraflar arasındaki ilişkilerin normalleşmesine katkı sunacağını dile getirdi.

A+A-

AK Parti: Hem Türkiye hem Kürdistan için önemli

 

Başbakan Neçirvan Barzani’nin Ankara ziyaretini Rûdaw’a değerlendiren AK Parti Batman Milletvekili  Ziver Özdemir, “Sayın Neçirvan Barzani’nin Külliye’deki törene katılması hem Türkiye hem de Kürdistan Bölgesi için oldukça büyük önem taşıyor” dedi.   

 

HDP: Kürtlerin birliğinin çıkarına olmalı
 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Erbil-Ankara ilişkilerinin iyileşmesini gerekli olduğunu, diplomatik ilişkilerin Kürtlerin birliğinin çıkarına olması gerektiğini belirtiyor.

 

 Parlamenterên HDP û AK Partiyê serdana Nêçîrvan Barzanî ya Tikriyê nirxandin

 

Rûdaw’a konuşan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Çok iyi bir niyetle Kürdistan Bölgesi yetkililerinden Kürtleri rahatsız edecek bir dil kullanmamalarını rica ediyorum. Türkiye ile ilişkileri olabilir ancak kendilerinin de izlediği bir yol olmalı” dedi.

 

 

Dizayî: Ziyaret normalleşme sağlayacak

 

Video Posters

 

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi de şunları söyledi:

 

“İki taraf arasında yaklaşık bir bucuk yıldır eskisi gibi görüşme yapılmıyordu. Başbakan Barzani’nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak davet edilmesi oldukça büyük anlam taşıyor. Ziyaret kapsamında özel görüşmeler yapılmayabilir ancak törene katılım dahi büyük önem taşıyor. Bunu oldukça olumlu bir adım olarak görüyoruz. Sürecin iki taraf arasındaki ilişkilerin normalleşmesini sağlayacağını düşünüyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.