AKP, HÜDA-PAR ve eski HDP'liler Ankara’da buluştu: 'Kürtler ne istiyor?'

AKP, HÜDA-PAR ve eski HDP'liler Ankara’da buluştu: 'Kürtler ne istiyor?'

.

A+A-

 Eski AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DER) ile Demokrasi ve Birlik Vakfı, Ankara’da önceki gün 'Kürtler ne istiyor?' çalıştayı düzenledi.

AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu’nun da katıldığı çalıştayda AKP, HÜDA-PAR ve eski HDP’liler bir araya geldi. Talepler, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, SES Partisi Genel Sekreteri Müslüm Doğan, Kürt Araştırma Merkezi Direktörü Reha Ruhavioğlu konuşmacı olarak katıldı. 

Orhan Miroğlu, AKP ve HDP arasındaki anayasa değişikliği görüşmesine “HDP bu fırsatı da ıskalamasın” dedi.  

Mehmet Metiner ise, "Türkü İslamdan kopartmaya çalışanlar, Türklüğe de Kürtlüğe de zarar verenlerdir. İslamsız Türklük, Kürtlerin varlığını inkâr ederek Kürtleri etnik anlamda Türk sayarak bu ülkenin birlik ve kardeşliğine zarar vermiştir. Bu tarz bir Türklük anlayışı devletimizin bekası için bir tehdit niteliği taşımaktadır" dedi.

‘Raporu Erdoğan’a sunacağız! Yeni bir çözüm süreci mi?’

Çalıştaydaki taleplerin listesini bir rapor yapabileceklerini belirten Metiner, "Bu raporu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere diğer partilerin genel başkanlarına sunacağız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, "Bu tür çalıştaylar akla çözüm sürecini getiriyor. Böyle bir süreç söz konusu olabilir mi" sorusuna "İnşallah. İklimin müsait olduğunu, Kürtlerin de yanlışlıklardan ders çıkararak makul bir çizgiye geldiğini görüyoruz" yanıtını vermesi dikkat çekti. 

HDP'den çalıştaya dair ilk yorum

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ise çalıştay özelinde yorumda bulunmazken, "Çözüm sürecinin konuşulması ya da çözüm tartışmalarının yürütülebilmesi için AKP’nin bütün demokrasi güçlerine, Kürtlere, Kürtlerin kazanımlarına karşı açtığı savaşı durdurması gerekir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.