AKP Afrin'de ölen cihadistlerin ailelerini maaşa bağladı

AKP Afrin'de ölen cihadistlerin ailelerini maaşa bağladı

AKP’nin Afrin operasyonunda ölen cihatçıların ailelerine 1-19 Temmuz tarihleri arasında 60 bin TL tazminat ödediği ve aylık 100 dolar maaş bağladığı bildirildi

A+A-

AKP’nin Afrin operasyonunda ölen cihatçıların ailelerine tazminat ödediği ve aylık maaş bağladığı bildirildi.

Al-Monitor’den Halid el-Hatib, Türkiye Afrin’de öldürülen ÖSO’luların ailelerine tazminat ödedibaşlıklı makalesinde ödemelere ilişkin bilgiler paylaştı.

Makaleye göre, Halep’in kırsalında konuşlu “ÖSO Özel Harekât Birlikleri” komutanı Albay Mutaz Arslan, AKP’nin 1-19 Temmuz tarihleri arasında ödemeleri tamamlandığını belirterek şunları söyledi:

“Yakınını kaybeden her aileye 60 bin Türk Lirası tazminat ödendi ve aylık 100 dolar maaş bağlandı. Ayrıca ailelere Türk vatandaşlığı verilmesi gibi başka yardımlar da söz konusu ancak bunlar henüz hayata geçirilmiş değil ve Türkiye tarafındaki çalışmalar devam ediyor. (…) Tazminat komisyonunda bazı Türklerle birlikte ben de görev aldım. Ödemeler Halep’in kuzey kırsalında bulunan Azez’de yapıldı. Harekâta katılan her ÖSO grubu bize savaşta kaybettikleri isimlerin listesini verdi. Zeytin Dalı Harekâtı’nda 300 ÖSO militanı öldürüldü. Evli olanların tazminatları dul eşlerine, bekâr olanlarınki de anne veya babalarına ödendi. Ödemeler Azez’deki dağıtım merkezinde yapıldı.”

“Fırat Kalkanı”na katılan cihatçılar da ödeme bekliyor!

El-Hatib ayrıca, AKP’nin “Fırat Kalkanı” operasyonunda ölen cihatçıların ailelerine tazminat ödemeyi planlandığı aktardı.

Operasyonda yer alan cihatçı gruplardan Şam Cephesi’nin komutanı Abdullah Bakur, Al-Monitor’e şunları söyledi:

Fırat Kalkanı Harekâtı’nda kaç ÖSO militanının öldüğünü bilmiyoruz. Ama Türklerden talep gelirse listelerimizi hazırlarız. Zeytin Dalı Harekâtı’nda ölen savaşçıların yakınları gibi bizim şehit ailelerimizin de tazminat almasını çok istiyoruz. Ancak henüz kesinleşen bir şey yok, umuyoruz yakında güzel bir haber alırız.

Daha önce Mutasım Tugayı’nın liderlerinden Mustafa Secri, Tayyip Erdoğan’ın Afrin’de ölen veya yaralanan cihatçılara, kendileri ve aileleri için Türk vatandaşlığı, tazminat ve ücretsiz daire vaadinde bulunduğunu açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.