Afrin'de durum kritik...Yönetim'den sokağa çıkın çağrısı!

Afrin'de durum kritik...Yönetim'den sokağa çıkın çağrısı!

Afrin'e yönelik saldırıların 50.gününde durumun ciddileştiği, TSK ve ÖSO birliklerinin kentin kenar mahallelerini bombaladığı söylenirken Rojava yönetiminden peş peşe "acil sokağa çıkın" çağrıları yapıldı.

A+A-

Afrin'de durum ciddileşiyor.

Afrin kent merkezinin kenar mahallelerinin ağır bombardıman altında olduğu söyleniyor.

Afrin'de bulunan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif ile Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ehmed ve TEV-DEM Eşbaşkanı Asya Abdullah Efrin’de olası bir katliama karşı acil eylem çağrısı yaptı.

 

İlham Ahmed, yaptığı açıklamada, “Kürdistanlılara, Suriye halkına ve dünyadaki tüm demokratik güçlere alanlara çıkmaları, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmeleri ve Suriye’nin parçalanması projesinin önüne geçmeleri çağrısı yapıyoruz” dedi.

 

Efrin’deki insanlar için eylem çağrısında bulunan İlham Ahmed açıklamasında şunlara yer verdi:

 

“Efrin’deki milyonlarca insanı Türk işgalciliği eliyle katledilmekten korumak için tüm dünyada onurlu halkların serhildana kalkarak büyükelçilikler, konsolosluklar ve uluslararası kurumlarda eylem yapması gerekmektedir. Kritik bir aşamadayız. Herkes seferberlik ruhuyla hareket etmelidir. Efrin halkı tüm zor durumlara rağmen direnmektedir.”

Öte yandan PYD Eş Başkanı Şahoz Hesen de Afrin için kesintisiz eylem çağrısı yaptı.

Avrupa'nın Paris, Berlin, Stuttgart, Marsilya, Brüksel, Londra, Amsterdam gibi merkezlerinde Kürtler ve dostları Türkiye'nin Afrin işgalini protesto etmek için sokağa çıktı. Öte yandan Güney Kürdistan'ın 6 ilinde de Afrin'e destek yürüyüşleri gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.