Afrin/ Rusya yine ABD'yi suçladı

Afrin/ Rusya yine ABD'yi suçladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Efrin'e yönelik operasyonuna ilişkin, “ABD, Kürtleri Şam ile görüşmeme yönünde ikna etmeye çalışıyor” dedi.

A+A-

Sergey Lavrov, Efrin operasyonuna ilişkin bugün yaptığı açıklamada, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi için çağrıda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca ABD'yi, Kürtleri Şam ile diyalog kurmamak konusunda ikna etmeye çalışmakla ve Kürtler arasında “ayrılıkçı” duyguları teşvik etmekle suçladı.

Lavrov, Kürtlerin Soçi'de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne davet edilenler listesine alındığını da açıkladı.

Lavrov, ABD'nin Suriye'nin Türkiye sınırındaki bölgelerini ele geçirme politikasını sürdüğünü de belirtip, "ABD'nin bu ülkedeki eylemleri, buradaki durumu anlamadığını ya da bilinçli bir provokasyon yürüttüğünü gösteriyor" dedi.

Kremlin: Çok yakından izliyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin 'Zeytin Dalı Harekatı' ismini verdiği Afrin'e yönelik operasyonunu çok yakından izlediklerini söyledi. Peskov, Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik operasyonu konusu da dahil olmak üzere, Türkiye ve Suriye liderliğiyle iletişim halinde olduklarını belirtti.

Peskov, Moskova'nın, Türkiye'nin Afrin operasyonu konusunda önceden bilgilendirilip bilgilendirilmediği yönündeki bir soruya ise yanıt vermedi.

Diğer taraftan Peskov, Rusya'nın, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının esaslı biçimde önemli olduğuna inanmaya devam ettiğini de kaydetti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.