Afrin için 12 maddelik tutum listesi

Afrin için 12 maddelik tutum listesi

Hollanda’nın Den Haag kentinde toplanan Afrin İçin Ulusal Tutum Platformu, 12 maddelik tutumunu açıkladı.

A+A-

‘Afrin’in yardımına koşalım’ diyen platform tarafından açıklanan ve çağrı niteliği taşıyan 12 maddelik tutum listesi şöyle:

1- Ulusal birlik hayati bir mevzudur ve Afrin kaderinde bunun gerçekleşmesi gerekiyor.

2- Afrin’i savunma hareketi için Kürdistan ve diasporanın meydanlarında güçlü ve koordineli bir dayanışma sergilenmeli, hem ülkede hem de yurtdışında ulusal-milli esaslı güçlü bir diplomasi yürütülmeli.

3- Türkiye devletinin Afrin’e yönelik saldırılarının son bulması ve BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye için aldığı ateşkes kararının uygulanmasına büyük önem verilmeli.

4- BM kararına sahip çıkmalı, Suriye’deki ateşkes kararının pratikte uygulanması ve sonuç alınması için konuya büyük önem göstermeli, ciddiye almalı.

5- ABD, NATO, Avrupa Birliği, IŞİD ile Mücadele Koalisyonu aktif şekilde Afrin sorununu ele almalı, Türkiye devletine en kısa sürede Afrin’den çıkması için baskı yapmalı.

6- Rusya Afrin’e ilişkin siyasetini değiştirmeli, Suriye havasını Türk devletinin savaş uçaklarına kapatmalı ve Afrin’e yönelik saldırının son bulmasını sağlamalı.

7- Suriye devleti Türk devletinin Afrin’deki işgaline karşı rahatsızlığını daha yüksek sesle dile getirmeli ve Afrin Kantonu ile bir anlaşma yapmalı, Afrin’in savunmasında Afrin halkının ve asayiş güçlerinin yanında yer almalı.

8- Arap Devletleri Birliği Türk devletinin Afrin ve Suriye’ye yönelik saldırı ile işgalini kınamalı, Türkiye’nin Suriye’nin sınırlarından çıkması için pratik tedbirler almalı.

9- Türk devleti bu saldırgan ve savaş yanlısı pratiğiyle IŞİD’e karşı verilen mücadeleyi zayıflatıyor, Ortadoğu’nun istikrarı ile güvenliğini ateşe atıyor. Dünya Türkiye’nin bu savaş yanlısı tutumu karşısında güçlü bir pozisyon almalı.

10- BM Cizre ve diğer kentlerdeki katliamlar karşısında sessiz kaldı. BM aktif şekilde Afrin sorununu ele almalı. Afrin’in yeni bir Cizre olmaması için Türk devletinin saldırı ve işgaline karşısında sonuç alıcı kararlar almalı.

11- Afrin için ulusal ve milli tutumumuzu bir kez daha tekrarlıyor ve şunu söylüyoruz: ‘Afrin Kürdistan’dır, Afrin’in savunması bütün Kürdistan’ın savunmasıdır, bütün imkanlarımızla Afrin direnişine sahip çıkacağız.’ Bizler aynı tutumu bütün Kürdistanlı parti, örgüt, kurum ve şahsiyet ile bütün Kürdistan halkından istiyoruz.

12- Kürt halkının dostlarına, bütün demokratik ve vicdan sahibi dünyaya şu çağrıyı yapıyoruz: ‘Sizler şimdiye kadar iyi bir tutum içinde oldunuz, beklentimiz bu tavrınızı sürdürmeniz ve daha güçlü sergilemeniz. Afrin halkının sizin desteğine ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.