Abdulselamoglu'un ailesi ile ilgili açıklaması

Abdulselamoglu'un ailesi ile ilgili açıklaması

Yaşar Abdulselamoglu

A+A-

Değerli Kamuoyu’na

Sosyal Medya’da tartışılan benim ve ailemin durumuna ilişkindir.

14.07.2017 tarihinde özel arabamla Türkiye’ye, ben hanımım, kızım ve İngiltere’den arkadaşı Josef ile birlikte giriş yaptık. Ben onları, son bir iki yıldır dinlendiğimiz Didim Akbük’ta tanıdık M. Emin Sever’e ait bir apart daireye bırakıp kendi çalışmalarım için Diyarbakır’a gittim. 22.07.2017 akşamı Mehmet Emin Sever beni arayarak polislerin İngiltereli çocuğu almaya geldiklerini haber verdi. Daha sonra ise, hanım ve kızımın da götürüldüğünü, kendisinin de ifadesinin alındığını haber verdi. Beni de sorduklarını bildirdi. Ben, Dersim’de 23.07.2017’de Konferans için bulunuyordum. Arkadaşlar hemen bilet ayarlayarak beni sabah erken Diyarbakır’a getirdiler ve ben oradan İzmir’e geldim. Bu arada değerli arkadaşlar harekete geçmiş avukat tutmuştu. Avukatlar araştırmayla tutulanların Aydın TEM’e götürüldüklerini öğrendiler ve Avukat onlarla konuşma fırsatı buluyor. Josef Kürtlerin trajedisine karşı duyarlı, Suriye ve Irak’a Kürtlere yardım etmek için giden biri, ama hiçbir Kürt örgütü ile herhangi bir ilişkisi yoktur. PKK, YPG hareketleri ile ilişkisi yoktur.

Akedemisyenê Kurd ê Bedlisî Yaşar Abdulselamoglu beyaneka belavkirîye û gotîye ku hevjîan wî û keça wî Mîra tevî hevalê xwe yê Ingilîz Josef di 22ê Tîrmehê de li bajarê Aydinê yê Tirkiyeyê ji alîyê polis ve hatine desteserkirin.

Li gor daxuyanîyê, keça Yaşar Mîra hevalekî wê ya yekî Ingilîz heye û ew çûye Kobanî  di cepheya Kurdan de li dijî rêxistina terorîst a DAIŞ şer kirîye û keça wî Mîra jî yeka çalak e û hiqûqa navnetewî dixwîne û herweha di sajta Basnews a beşa Ingilîzî de dixebite.

Kızımın Kürtlerin durumu ve özellikle de Kürt çocuklarının durumu üzerine yüksek bir hassasiyeti var. Kürt ve Ortadoğu sorunu üzerine yazar, Basnews English Servisine muhabir olarak haberler yapar, teröre, savaşa karşı dünyanın en humanist insanlarından biridir. Yazışmaları ve yazılarında sürekli olarak okumayı, bilgiyi, uzmanlaşmayı ön planda tutar. Hayali Kürt çocukları için kaliteli eğitim veren özel bir okulu açmaktır. Hiçbir örgütle uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yoktur. Josef ile tanışmalarıyla bu benzer eğitim ve Kürt sorunlarına hassasiyetleri üzerinden oluyor.

Kürtler son yıllarda büyük acılar çekti. Büyük çabalar gösterdi. Kobani’deki Kürt meselesi kimi etkilemedi ki? Kim sosyal medyada bu konuda fikirlerini belirtmedi. İŞİD bombalarıyla vücutları parçalanan Kürt kız ve çocuklarının resimlerinden hangi yürek, hangi vicdan kahrolmadı? Kızımın da, normaldır ki bu yönde sosyal medyada paylaşımları, yazışmaları olmuştur. Bunlardan hareketle Kürtler üzerine paylaşım yapan herkesi PKK, YPG ile ilişki bağlantısını araştırmak amacıyla OHAL koşullarında tutuklarsanız, bu ülkede tutuklanmayan insan kalır mı, ülkeye gelip de tutuklanmayan turist kalır mı? Çünkü, Ortadoğu, Kürtler, İŞİD olayı herkesin konuştuğu, tartıştığı, tavır koyduğu bir sorundur. İŞİD’e karşı tavır koymuş herkesi YPG ile bağlantı içinde gören zihniyet nasıl bir amaca hizmet eder?

Kızımın yanı sıra, hele eşimin herhangi bir suçla kendisinden şüphelenilmesi kadar saçma bir şey olamaz. Kendisi ülkesinde en tanınan çocuk eğitimcilerinin başında gelir. Böyle birinin haksız, hukuksuz, gerekçesiz ve hiçbir şüphe delili gösterilmeden 4 gündür gözaltında tutulması saçmalığın geldiği noktaya işaret ediyor. Ülkeye gelen normal turisti “terörizm” şüphesiyle damgalamak nasıl bir şeydir?

Bu arada şunu da, hamaset sayılmasın diye, açıklamak istemiyordum. Tatilin bu yıl İzmir Bölgesinde olmasına karar verme gerekçelerimizin başında, geçen yıl İzmir’de vefat eden babamın mezarını yapmak vardı. Dedesi vefat ederken kızım İngiltere’de okul okuyordu ve cenazesine gelemedi. Dedesinin mezarını ziyaret etmek, ve yapacağımız mezarını görmek istemesi Türkiye’ye gelmek istemesinin esas gerekçesi idi.

Değerli İnsanlar,

Adaletin, hukukun, akıl ve vicdanının esas olmadığı hayat hepimiz için çok kötü bir geleceğe sebep olur. Bir an önce, ailemin serbest bırakılması için elinizden geleni yapın, bana ve aileme yönelik bu haksızlığa, hukuksuzluğun son bulması için gayret gösterin.

Yapılanlar büyük bir haksızlıktır.

Sevgi ve saygılarmla

Yaşar Abdulselamoglu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.