AB'den Rusya'ya 10 milyar avroluk yaptırım hazırlığı!

AB'den Rusya'ya 10 milyar avroluk yaptırım hazırlığı!

.

A+A-

Avrupa'nın Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırımlar devam ederken AB yeni bir yaptırım hazırlığında. Açıklamada bulunan Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik hazırladıkları 10'uncu yaptırım paketinin 10 milyar avroluk kapsamı olacağını ifade etti.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile beraber başkent Kiev'de 24'üncüsü düzenlenen AB-Ukrayna Zirvesi bitiminde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısında AB'nin Ukrayna'ya şimdiye kadar 35 milyon LED ampul gönderdiğini ve bunun yakında 50 milyona çıkacağını dile getiren Von der Leyen, "50 milyon LED ampul bir nükleer reaktörün elektrik üretimine eşdeğer tasarruf anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

"Rusya'nın savaşta kullanabileceği teknolojilere odaklandık"

AB lideri yapılan toplantıda enerji arz güvenliğini de ele aldıklarını anlatarak, Ukrayna'da elektrik sağlanması için mevcut durumda jeneratörlerin son derece önem arz ettiğini dile getirdi.

Von der Leyen, 10'uncu yaptırım paketinin yaklaşık 10 milyar avroluk bir kapsamı olacağını belirterek, "Yine büyük bir yaptırım paketi hazırlanıyor. Plan, bir kez daha Rusya'nın savaşta kullanabileceği teknolojilere odaklanmak" sözlerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.