ABD'den Suriye'deki muhaliflere teklif; Özerk bir devletiniz olacak

ABD'den Suriye'deki muhaliflere teklif; Özerk bir devletiniz olacak

.

A+A-

ABD öncülüğünde faaliyet yürüten IŞİD Karşıtı Uluslararası koalisyon bileşeni ülkelerin, Suriyeli muhalif güçlerle temasa geçerek, 'Türkiye’den vazgeçer, bizimle anlaşırsanız İdlib, Halep bölgesi size verilecek ve özerk bir devletiniz olacak' vaadinde bulunduğu illeri sürüldü.

ABD liderliğindeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon bileşeni ülkelerin, Suriyeli muhalif güçlerle temasa geçerek “Türkiye sizi Esad’a teslim edecek. Türkiye’den vazgeçer, bizimle anlaşırsanız İdlib, Halep bölgesi size verilecek ve özerk bir devletiniz olacak” vaadinde bulunduğu iddia edildi.

İddiaya göre bu görüşmede hazır bulunan büyük bir grubun komutanı şunları söyledi:

"Görüşmede koalisyon güçleri İdlib, Hama ve Halep’i size vereceğiz. Dera ve Suveyda, Durzi ve Sünnilerin ortak özerk bölgesi oluyor. Şam, Humus, Lâzkiye ve Tartus bölgelerinde ise Nusayri devleti kurulacak. İlerleyen süreçte DSG bölgeleri ile birleşmek isterseniz ABD ve müttefikleri size her türden desteği verecek. Uluslararası meşruiyet konusunda da yanınızda olacağız denildi."

Ortadoğu Gazetesi'nin haberini dayandırdığı Suriyeli muhalif komutanların bilgilerine göre, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’nun son açıklaması sonrası başlayan gösteriler ve bayrak yakmaya varan olayları savaş lobileri ve kaosun devamından yana olan güçlerin kışkırttığını iddia edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.