ABD: Türkiye'nin Suriye'ye operasyonu bölgesel istikrarı zayıflatır

ABD: Türkiye'nin Suriye'ye operasyonu bölgesel istikrarı zayıflatır

.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Türkiye'nin Suriye'ye olası askeri harekatıyla ilgili "Herhangi bir operasyon, bölgesel istikrarı daha da zayıflatacak" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Türkiye’nin Suriye'de yapacağı bir askeri harekatın bölgesel istikrarı daha da zedeleyeceğini belirterek, Ankara'dan Ekim 2019'daki ortak bildiriye uymasını beklediklerini söyledi.

Sputnik'in haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası Suriye'nin kuzeyine askeri harekat düzenleneceği açıklamasın hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Böyle bir harekatın bölgesel istikrarı daha da fazla zedeleyeceğini söyleyen Price, “Suriye'nin kuzeyinde artan potansiyel askeri faaliyetlere ve özellikle buradaki sivil nüfus üzerindeki etkisine ilişkin raporlar ve tartışmalar konusunda derin endişe duyuyoruz” dedi.

Türkiye'nin güvenlik endişelerini bildiklerini ifade eden Price, "Ancak herhangi bir operasyon, bölgesel istikrarı daha da zayıflatacak, ABD güçlerini ve koalisyonun IŞİD'le mücadeleyi riske atacak" diye konuştu.

Türkiye'den Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyonlarını durdurması dahil Ekim 2019'daki ortak bildiriye uymasını beklediklerini söyleyen Price, "Herhangi bir gerginliği tırmandırmayı kınıyoruz. Mevcut ateşkes hatlarının sürdürülmesini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

2019'daki Barış Pınarı Harekatı'nın ardından ABD ve Rusya ile ayrı ayrı anlaşmalar yapılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.